Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sanader: Dvojba "EU ili ZERP" je pogrješno postavljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader izjavio je kako smatra da je dvojba "EU ili ZERP" pogrješno postavljena, jer je cilj Hrvatske zaštiti svoje nacionalne interese kao i ulazak u Europsku uniju (EU).

Sanader je izjavio da kad bi postojala takva dvojba, onda bi se u sljedećem krugu moglo reći, EU ili pravosuđe, EU ili poljoprivreda i td.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

"Želimo ući u EU i trebamo ispuniti svoj dio obveza", izjavio je, dodavši kako također trebamo zaštiti i svoj nacionalni interes.

Premijer je napomenuo kako od talijanske i slovenske strane još nije dobio nikakav odgovor na hrvatski prijedlog razgovora o ZERP-u.

Ponovio je kako će Hrvatska priznati Kosovo onda kad to učini većina zemalja EU.

Upitan da komentira posjet američkoga predsjednika Georga Busha Hrvatskoj, odgovorio je kako ne može komentirati hipotetičke teme.

Osvrćući se na istraživanja javnoga mnijenja o potpori ulaska Hrvatske u NATO savez, Sanader je ocijenio kako Hrvatska zadovoljava uvjete za ulazak te da istraživanja pokazuju da se potpora NATO-u u Hrvatskoj kreće između 60 i 70 posto.

Dodao je također kako ne vjeruje da je predsjednica Nacionalnog odbora za pregovore s EU Vesna Pusić izjavila kako će proširiti ovlasti Odbora, jer je, kako je napomenuo Sanader, poslovnikom točno definirano koje su zadaće Odbora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene