Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(NE)RAD U SABORU

Umjesto produženog vikenda - produženi tjedan: "Sramota što hrvatski porezni obveznici plaćaju"

Aktualno Galerija Sabor - 2 Sabor - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sabor - 1 Sabor - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sabor - 3 Sabor - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sabor - 4 Galerija 1/4 >>
U četvrtak su se u Saboru mogli vidjeti tek rijetki zastupnici. Produženi vikend postao je produženi tjedan, a sljedeći je opet neradni jer idu na stanku. Radili ili ne, plaća im i dalje sjeda na račun.

Nakon produženog se vikenda rijetko koji saborski zastupnik vratio na svoje radno mjesto. Mnogi su si, izgleda, odlučili uzeti produženi tjedan.

"Nakon uvodnog izlaganja, bile su 22 replike. Solidan je interes. Gdje su oni koji ne sjede u klupama, to morate njih pojedinačno pitati", rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković..

Oporbeni zastupnici koji su došli u sabornicu su složni da se ne radi o dobroj praksi. Anka Mrak-Taritaš iz GLAS-a rekla je da je "to jedna ružna slika", a Stipo Mlinarić Ćipe iz Domovinskog pokreta je ustvrdio da je "sramota što hrvatski porezni obveznici plaćaju".

Pročitajte i ovo Jasna Karačić Zanetti ZA DNEVNIK NOVE TV Čelnica udruge pacijenata: "Ako netko čeka na pretragu dvije godine, onda ne govorimo o listi čekanja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Niz kritika bivšeg lobista Zviždač iz Ubera ponovo prozvao taksi kompaniju: "Taj poslovni model je apsolutno neodrživ"

S druge strane, sabornica je puna kad je na rasporedu glasovanje. Tako bi trebalo biti i u petak, ali sljedećeg tjedna će svi biti na stanci.

"Neće se raditi na plenarnoj sjednici. Ja, recimo, idem na put u Rumunjsku tri dana. Velik broj zastupnika isto tako ima međunarodne aktivnosti. Onaj koji ne radi, taj neće vjerojatno dobiti drugi mandat", rekao je Jandroković.

Ima i onih koji još nisu rekli ni riječ

Sabor je s radom krenuo prije mjesec i pol. Ovog ponedjeljka kreće jednotjedna stanka, a u saborske klupe zastupnici se vraćaju 15. studenog i ondje ostaju mjesec dana. Nakon mjesec dana rada, ide mjesec dana zimske stanke od 15. prosinca do 15. siječnja.

"Mi koji dolazimo iz korporativnog svijeta, nama je jednostavno nezamislivo da imamo toliko slobodnih dana", rekao je saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Moguća i neplodnost Zbog opasnog izazova dječaci iz Slavonije završavaju s ozljedama testisa: "Ako se dogodi, hitno dođite u bolnicu"

Pročitajte i ovo Stjepan Čuraj - 4 ANALIZA EKONOMSKIH ANALITIČARA Pada li preuzimanje Fortenove? "Nas nisu tražili dozvole, ali moguće je da ipak imaju zeleno svjetlo"

SDP je predlagao i drugačiji način rada: "Mi smo predložili da se iz Ustava izbace zimska i ljetna stanka, a vidim da ovi sad uvode i jesenju, a vjerojatno će bit i proljetna", rekao je Arsen Bauk.

Drugačija organizacija rada spominjala se i na Predsjedništvu Sabora.

"Europski parlament radi tako: taj tjedan kad se ne radi se zove zeleni tjedan. Unaprijed se za cijelu godinu zna kako se radi. Kad vidite broj radnih dana, veći je nego kod nas", rekla je Mrak-Taritaš.

No ima i onih koji, prema dostupnim podacima, u Saboru od početka mandata još nisu rekli – ni riječ.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene