Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća i neplodnost

Zbog opasnog izazova dječaci iz Slavonije završavaju s ozljedama testisa: "Ako se dogodi, hitno dođite u bolnicu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Posljednjih dana u bolnicu je došao veći broj dječaka s područja Osijeka s torzijom testisa. Iako djeca o tome šute, navodno je riječ o opasnom izazovu s TikToka.

Novi opasni dječji izazov dolazi opet s društvene mreže TikTok, a naziva se "Hit Him in the Balls Challenge" ("Udari ga u testise").

Kako Glas Slavonije neslužbeno doznaje, u proteklih nekoliko dana u osječki Klinički bolnički centar zaprimljen je veći broj djece s tzv. torzijom testisa nego inače.

Navodno se radi o spomenutom izazovu, a može dovesti do neplodnosti, ali i do uklanjanja testisa.

"Mogu samo reći da imamo veći broj slučajeva torzije testisa kod djece ovih dana. Kod torzije testisa dolazi do prekida cirkulacije i trajnog propadanja testisa. U najtežem slučaju rezultat liječenja je uklanjanje takvog testisa", rekao je doc. dr. sc. Dalibor Divković, dr. med., voditelj Zavoda za dječju kirurgiju KBC-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljen Stravičan slučaj obiteljskog nasilja u susjedstvu: "Glavom joj udarao o pločice i stezao vrat, bebi napravio modrice"

No, naglasio je kako on zasad nema saznanja da se kod djece koja su primljena u bolnicu radilo o ikakvom izazovu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravična tragedija Poginula 21-godišnjakinja: Prvi put je skakala padobranom. Jedan detalj koji je procurio zvuči nevjerojatno

Liječnici ističu da je najvažnije odmah se javiti u bolnicu.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene