Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opoziv ministar, sporna obnova stana

Predsjedništvo HDZ-a: "Teško je vjerovati da će premijer tu temu uopće otvarati sa svojim stranačkim vodstvom''

U srijedu počinje formalni rad Sabora te će premijer zajedno sa ministrima odgovarati na pitanja zastupnika. Također, Hrvatskoj prijeti opasnost da izgubi novac Europske unije namijenjen za obnovu nakon potresa, a i ministar financija mogao bi se naći na "sto čuda".

Reporter Mislav Bago za Dnevnik Nove TV u Zagrebu prati sjednicu predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Predstojniku ureda premijera u rekordnom roku obnovljen je stan, a što će biti s opozivom ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata

"Teško je vjerovati da će premijer tu temu uopće otvarati sa svojim stranačkim vodstvom. I on i njegovi najbliži suradnici ne smatraju to nikakvim slučajem, nikakvom aferom. Ministra u siječnju čeka rasprava na zahtjev oporbe - za iskazivanje nepovjerenja. Uspjeli su prikupiti postpise i smatraju da je ministar Horvat jedini odgovoran zašto dvije godine od potresa u Zagrebu nema praktički niti jedna obnovljena zgrada", objasnio je Bago.

Postoji velika opasnost, naglasio je Bago, da izgubimo potporu iz Europske unije. "Do sada smo od tih velikih milijardi izvukli 1,6 posto", naveo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekspresna obnova stana Grbin o nastaloj frci s Frkom: ''Plenković i njegova Vlada su se po tko zna koji put narugali u lice građanima''

Pročitajte i ovo Darko Horvat KOALICIJSKI SASTANAK Vlada priprema paket mjera za ublažavanje cjenovnih udara: "Premijer je zadužio ministre"

''Cijene goriva su i ovaj tjedan otišle "u nebo". Zamrzavanje cijena je dugoročno neisplativo - jer se HEP ili INA dovode u minuse. Rizično je i smanjiti PDV . to smo vidjeli kada se smanjivalo za hranu. Ministar financija Zdravko Marić mogao bi se naći u problemima jer bi tada imao rupu u proračunu, a zadužiti se ne smije jer Hrvatska ne bi ušla sljedeće godine u eurozonu'', objasnio je Bago.

U srijedu počinje formalni rad Hrvatskog sabora - Plenković i ministri doći će odgovarati na pitanja zastupnika, a kasnije se podnosi izvješće po radu Europskog vijeća. 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene