Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekspresna obnova stana

Grbin o nastaloj frci s Frkom: ''Plenković i njegova Vlada su se po tko zna koji put narugali u lice građanima''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ustvrdio je u utorak da su se premijer Andrej Plenković i njegova Vlada obnovom stana predstojniku ureda premijera Zvonimiru Frki Petešiću po tko zna koji put narugali u lice građanima koji već drugu zimu za redom žive u kontejnerima.

"Hrvatska je fenomenalno mjesto za život!" Da, ako si Frka-Petešić!", napisao je Peđa Grbin na Facebooku uz link na članak u kojem se navodi da je država predstojniku ureda premijera, obnovila stan u rekordnom roku.

"Dok građani Zagreba i Banije više od godinu dana čekaju početak obnove, Zvonimiru Frki-Petešiću, predstojniku ureda premijera, država je već obnovila stan oštećen u potresu. Plenković i njegova Vlada su se po tko zna koji put narugali u lice građanima koji već drugu zimu za redom žive u kontejnerima", napisao je Grbin.

Prema dokumentu koji je objavio Nacional već je 5. svibnja 2020., otprilike mjesec i pol nakon potresa, s tvrtkom Graditelj Zaprešić sklopljen ugovor po provedenoj jednostavnoj nabavi za sanaciju državnog stana koji koristi predstojnik Ureda predsjednika Vlade, na iznos od 123.573 kuna, a mjesec nakon toga i ugovor na iznos od 32.065 kuna.

Pročitajte i ovo Ariana Vela STRUKA UPOZORAVA Hrvatska je propustila veliku priliku. Što će biti s novcem iz EU-a za obnovu? ''Spasiti što se spasiti da, ali odmah osigurati nove izvore financiranja''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milijarde za obnovu Mostovci se obrušili na Plenkovića: "Hvalio se da jednim pozivom von der Leyen može produljiti rok. Cijela Vlada mora otići"

Nacional navodi da je država preko direktorice tvrtke Renate Sabo odlučila ekspresno obnoviti stan koji koristi "državni moćnik" dok su drugi građani strpljivo čekali donošenje Zakona o obnovi koji je tada bio tek prijedlog, a zakupnici i vlasnici obnovu poslovnih prostora. Nacional navodi da je tim iznosom obnovljen i dio zabatnog zida koji inače po zakonu predstavlja zajednički dio zgrade i koji se obnavlja na teret svih suvlasnika.

Zvonimir Frka Petešić pak ranije danas oštro je opovrgnuo medijske napise poručivši da nisu točni, kao i da on nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s obnovom stana u kojemu živi kao najmoprimac.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene