Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnicu SDP-a Ingrid Antičević Marinović zasmetalo je što je reformist Petar Baranović zatražio stanku za klub, pokrenuo raspravu o prosvjedu Torcide i - otišao sa sjednice.


'Molila bih kolege da ne zloupotrebljavamo dobrohotnost samog predsjednika Sabora. Da nismo, započeli bi s ovom temom prije sat vremena. Naš kolega, kojeg nismo vidjeli sedam dana, dođe ovdje petkom ujutro, sam nametne temu, koja nije na dnevnom redu i nestane', kazala je Antičević Marinović.

Vezani članci Žarko Pukovski, Gordan Maras, Stožer Politički analitičar o cirkusu u Saboru i njegovu raspuštanju: "Opasno je što je Sabor raspušten prije Stožera, imamo tijelo koje ne možemo kontrolirati" Posljednja sjednica 9. saziva Hrvatskog sabora Zbogom, Sabore! Nakon burnog dana sa 105 ruku izglasano raspuštanje 9. saziva

Nezavisni Branko Vukšić reagirao je na njezino prozivanje saborskih zastupnika pa i Baranovića koji je, kazao je Vukšić, jedan od aktivnijih saborskih zastupnika.

'Malo se osvrnite oko sebe, nema SDP-ovaca. Čak i kad je premijer Milanović u Saboru, klupe su vam poluprazne. Stoga, molim vas, nemojte dijeliti lekcije drugima', poručio je Vukšić.

Sabor: 'Situacija koja se kotrlja na splitskoj rivi nije nimalo bezazlena'

Javila se i Vesna Škare Ožbolt koja je u klubu s Baranovićem i kazala kako bi, kolegica iz SDP-a, mogla malo bolje pratiti prisutnost zastupnika. Baranović je, poručila je, otišao na Odbor za poljoprivredu.

Antičević Marinović, međutim, i dalje nije popuštala:

'Ja sam ovdje stalno, i nikad nisam prozivala drugog što ga nema. Ali ako netko dođe, i mene zaustavlja u mojem radu, i radi to stalno, imam pravo reagirati. Došla sam rano ujutro, pripremam se za Sabor, i čekam da dođe onaj kojeg dugo nema. Dobro znam tko je tu ujutro, tko popodne, a kad nestanu svjetla kamere - nema!'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook