Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvava pljačka Fine

Roso zbog bolesnog kolege izbjegao ročište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pljački Fine 2005. godine ubijena su dvojica zaštitara.

Ante Roso, navodni 'mozak' krvave pljačke zagrebačke Fine u kojoj su 2005. ubijena dvojica zaštitara, u četvrtak se prvi put nakon višegodišnjeg bijega trebao pojaviti na optuženičkoj klupi no ponovljeno suđenje, u kojem je ranije dobio šest godina zatvora, je odgođeno zbog bolesti jednog od njegovih suoptuženika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

Na sud, zbog viroze, nije mogao doći Fehko Imamović pa ni Roso nije doveden pred sudsko vijeće koje novi postupak vodi od svibnja ove godine, nakon što je Vrhovni sud ukinuo raniju presudu kojom je prvooptuženi Dubravko Žugelj osuđen na 40, a Roso na šest godina zatvora.

Navodni organizator krvave pljačke u Fini, Ante Roso, u Remetincu

Ukinutom presudom Fehko Imamović je zbog četiri druge pljačke bio osuđen na osam godina, Marijo Palić na pet godina, a Jurica Tumapak na četiri i pol godine.

Vrhovni je sud, međutim, kaznu potvrdio pokajniku Ivanu Boršiću koji je dobio 10 godina zajedno s Ivanom Štrkom te Draženu Elčiću osuđenom na šest godina.

Uhićen Ante Roso, navodni 'mozak operacije' krvave pljačke Fine iz 2005.

Za nezapamćeno razbojstvo u središtu Zagreba, u kojem su ubijeni zaštitari Drago Renar i Stipe Mušan, isprva je bio optužen Nenad Filipović i šestorica njegovih suradnika, no sud ih je oslobodio zbog nedostatka dokaza. Nova istraga bacila je potpuno novo svjetlo na taj slučaj pa su se na optuženičkoj klupi našli Žugelj i ostali.

Roso je nakon dugogodišnjeg bijega uhićen 22. kolovoza i od tada je u Remetinečkom zatvoru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene