Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje u tijeku

Navodni organizator krvave pljačke u Fini, Ante Roso, u Remetincu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Roso, za kojim je bila raspisana tjeralica zbog pljačke poslovnice FINA-e u rujnu 2005. tijekom koje su poginula dva zaštitara, uhićen je u petak i sada se nalazi u zatvoru u Remetincu.

Roso je uhićen po Interpolovoj tjeralici, a postupak protiv njega je u tijeku pred županijskim sudom u Zagrebu te će biti pozvan na raspravu kada je sud zakaže, rekao je Rosin odvjetnik Goran Preglej. 'Policija je jučer uhitila Antu Rosu i on je sproveden u zatvor u Remetinac, zato što je za njim izdana tjeralica Županijskog suda u Zagrebu', rekao je Preglej.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićeno 8 ljudi Filmska pljačka kod susjeda: Banda ukrala čak 43.000 komada vrijednog državnog ordenja Slika nije dostupna Zabranjeno snimanje Jake mjere osiguranja na suđenju za krvavu pljačku Fine iz 2005.

Glasnogovornik županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić kazao je kako službenih informacija o Rosinu uhićenju još nema. 'Iz zatvora nam treba doći službena informacija u najkraćem roku', kazao je Devčić dodavši kako će sudski spis o uhićenju doći najvjerojatnije u ponedjeljak.

Policija je jučer priopćila kako su temeljem tjeralice Županijskog suda u Zagrebu uhitili hrvatskog državljanina 45-godišnjeg A.R., zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva. Također je uhićen i drugi hrvatski državljanin zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pružanja pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.

Mediji navode kako je riječ o 47-godišnjem Ivici Č. zvanom Čoki koji je pomagao Rosi u bijegu.

Uhićen Ante Roso

Roso, koji je navodno bio 'mozak' pljačke, u odsutnosti je bio nepravomoćno osuđen na 6 godina. Vrhovni sud je ukinuo nepravomoćne presude protiv optuženih za tu pljačku, a novo je suđenje u tijeku.

Zbog optužbe da je prilikom pljačke FINA-e ubio zaštitare Dragu Renara i Stipu Mušana pred sudom se tako ponovno našao Dubravko Žugelj. Vrhovni je sud presudu ukinuo i Anti Rosi, Fehku Imamoviću osuđenom na osam godina zbog četiri druge pljačke, Mariju Paliću koji je dobio pet godina te Jurici Tumapaku koji je dobio 4,5 godina.

Kazne su potvrđene pokajniku Ivanu Boršiću koji je dobio 10 godina zajedno s Ivanom Štrkom te Draženu Elčiću osuđenom na šest godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene