Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živjeli u komuni

Ropstvo u Londonu: Osumnjičeni indijskog i tanzanijskog podrijetla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe su uhićene u sklopu istrage o zatočenju triju žena duže od 30 godina.

Muškarac i žena u dobi od 67 godina, uhićeni u četvrtak u Londonu u sklopu istrage o zatočenju triju žena duže od 30 godina, podrijetlom su iz Indije i Tanzanije, objavila je u subotu britanska policija.

'Osumnjičeni su indijskog i tanzanijskog podrijetla. Stigli su u Veliku Britaniju tijekom 60-ih godina', precizira Scotland Yard u priopćenju.

'Mislimo da su dvije žrtve srele muškarca u Londonu u sklopu zajedničke političke ideologije i da su živjeli zajedno na jednoj adresi koju se može opisati kao komunu', dodaje policija.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

>>Ropstvo usred Londona: Tri žene čak 30 godina držali u zatočeništvu?!

'Upletene osobe, priroda te zajednice i način njezina funkcioniranju se ispituju i polagano i brižno prikupljamo informacije', navode istražitelji.

U četvrtak je britanska policija objavila da su tri žene, 69-godišnja Malezijka, 57-godišnja Irkinja i 30-godišnja Britanka, oslobođene prošlog mjeseca.

'Imali smo slučajeve ropstva ili ljudi zatočenih protiv njihove volje tijekom deset godina, ali nikada ništa ovog obima', naglasio je detektiv Kevin Hyland. U četvrtak uhićeni par u petak je oslobođen nakon isplate jamčevine.

Sve tri žene su krajnje istraumirane i smještene na sigurno mjesto. Oslobođene su zahvaljujući udruzi 'Freedom Charity' koja je pozvala policiju nakon telefonskog poziva jedne od triju žena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene