Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roniocima preopasno

Još jedna mina u našem moru, leži na 30 metara dubine: "Ja samo znam da se i prazne puške boje"

Aktualno Galerija Pronađena bomba na Korčuli - 1 Pronađena bomba na Korčuli - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena bomba na Korčuli - 2 Pronađena bomba na Korčuli - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena bomba na Korčuli - 3 Pronađena bomba na Korčuli - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pronađena bomba na Korčuli - 4 Pronađena bomba na Korčuli - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Pronađena bomba na Korčuli - 5 Galerija 1/8 >>
Policiju očekuje posao i na Korčuli. U Lumbardi su ronioci, kažu, pronašli minu na dubini od 30 metara. Vijest je iznenadila i načelnicu Općine. No, upućeni kažu da se za nju zna godinama.

Snimku je ustupila udruga koja je u posljednjih 18 godina u Hrvatskoj raščistila tisuće olupina. Lokalni ronioci su im još prije koju godinu pokazali što su pronašli.

"Otišli smo tamo. Vidjeli smo minu, ali rekli smo da je to preopasno, mi to ne možemo riješiti. Znam da su tada lokalni ronioci prijavili nadležnima", rekao je Romeo Ibrišević iz Udruge Zelene stope.

Kažu da je mina još tamo. Iako su je snimili prije nekoliko godina. Načelnici općine prvi glas o tome bio je upit s DNEVNIK.hr-a. Onda se i sama raspitala.

"Kontaktirala sam dvije osobe koje rone na području općine Lumbarda, oni su mi potvrdili da je mina tamo", poručila je Marija Klisura, načelnica općine Lumbarda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pohranio u skladište Muškarac radnim strojem pronašao minu

Odmah je poslala upit MUP-u, ali odgovor još nije dobila, navodi Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV.

"Neslužbeno doznajem da su oni bili na terenu. Međutim, kako nisam službeno dobila nikakvu povratnu informaciju, ne mogu tvrditi", dodala je Klisura.

"Svi su rekli, da svi koji trebaju znati, znaju za to. Eto, tako je do mene došao odgovor", poručuje Ibrišević.

Je li netko od stručnjaka zaista već bio na terenu, je li se što poduzimalo i je li riječ o opasnoj mini Dnevnik Nove TV poslao je upit MUP-u, no odgovor nisu dobili.

O tome ima li mina eksploziv i je li opasna, Ibrišević je jasno odgovorio: "Ja samo znam da se i prazne puške boje dvojica, tako je valjda i s tom minom. Evo, ne znam. Ne mogu reći".

Pročitajte i ovo Mina kod Lumbarde na Korčuli Policija šuti VIDEO U moru našeg turističkog raja leži ogromna mina, načelnica šokirana: "Imamo bombu? Prvi put čujem za to"

Načelnica kaže da nema razloga za paniku. No, stare karte iz Pomorskog muzeja pokazuju mnogo toga.

"Doista vidimo već u 45. godini, dakle na toj prvoj karti da je upravo između Lumbarde i rta Ražnjić bio miniran ulaz u Mljetski kanal", rekla je Petra Blažević iz Hrvatskog pomorskog muzeja u Splitu.

Dodaje da je bivša država dosta radila na razminiranju.

"Ukoliko se nešto u mulju pronađe, to bi bio ipak izuzetak jer su njihovi napori bili i sustavni i dugotrajni i njima je bio prioritet razminirati luke", zaključila je Blažević.

Što će nadležni učiniti s ovim pronalaskom ronilaca? Saznat ćemo čim odgovore.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene