Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohranio u skladište

Muškarac radnim strojem pronašao minu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Robert Fajt/Cropix
Muškarac u Gospiću je iz zemlje izvadio tromblonsku kumulativnu minu. Pronašao ju je dok je izvodio radove.

U Gospiću je muškarac prilikom izvođenja radova radnim strojem iz zemlje izvadio minsko-eksplozivno sredstvo. Pronašao ju je u četvrtak.

Izlaskom na mjesto pronalaska, policajac za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o tromblonskoj kumulativnoj mini koju je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja, izvijestila je PU ličko-senjska.

"Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti", dodaju iz policije.

Ostavljeni predmeti se mogu zloupotrijebiti, do njih mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite Šetao šumom te ugledao prizor zbog kojeg je odmah nazvao policiju

"Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije 'Manje oružja - manje tragedija' i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak", zaključuju iz policije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene