Vojko Obersnel (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Vojko Obersnel (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječki gradončelnik Vojko Obersnel u četvrtak je iskazao sućut obitelji i prijateljima vozača, koji je sinoć poginuo na Istarskom ipsilonu i najavio da će pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić, koja je, po svemu sudeći, uzrokovala nesreću pod utjecajem alkohola, biti suspendirana do službenog završetka istrage.


"Kada istraga i eventualni ostali službeni postupci budu okončani, ovisno o rezultatima istrage i spomenutih postupaka, poduzet ću daljnje korake," izjavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Vezani članci Sudar ''Gledaj kud voziš!'' Gologuze pozirale pored ceste, sudar je bio samo pitanje vremena U teškoj nesreći poginule dvije žene i dijete (Foto: D.Ć./Klix.ba) - 1 Teška nesreća blizu Sarajeva: Dvije žene i dijete poginuli u sudaru s kamionom miješalicom

„Prije svega želim izraziti sućut obitelji i prijateljima poginulog te zaželjeti brz i potpun oporavak ozlijeđenim osobama u stravičnoj nesreći koja se noćas dogodila u Istri. U nesreći je izgubljen život i nepovratno su promijenjeni životi osoba bliskih poginulom i strašno mi je žao zbog svega što se dogodilo“, naveo je Obersnel istaknuvši da je sve što zna o nesreći doznao iz medija i da za sada nema službenu informaciju.

„No, po svemu sudeći, nesreću je pod utjecajem alkohola izazvala vozačica automobila riječkih registracijskih oznaka, odnosno pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić. Stoga će ona, do službenog okončanja istrage, biti suspendirana s mjesta pročelnice“, naglasio je Obersnel iskazujući još jednom duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo.

Vozila pod utjecajem alkohola

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći na Istarskom ipsilonu, jedna je osoba poginula, a tri osobe su lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila oko 23:55 sati kada je 36-godišnja vozačica pod utjecajem alkohola od 1.81 promila vozila automobil Peugeot riječkih registracija dionicom autoceste Nova Vas – Višnjan u suprotnom smjeru.

U nepreglednom zavoju, vozačica je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila Škoda, slovenskih registracija, kojim je iz suprotnog smjera naišao 31-godišnji slovenski državljanin.

Potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna i prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu. Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot pulskih registracija, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak.

Od siline udarce, vozilo pulskih registracija se prevrnulo na bočnu stranu, dok je vozilo riječkih registracija udarilo u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobivenih ozljeda, na mjestu nesreće smrtno je stradao 41-godišnji vozač, a njegovi suputnici su, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, a lakše ozljede zadobila je i 36-godišnja vozačica Peugeota riječkih registracija. (Hina)