Smijenjeni ministri Tomislav Tolušić i Nada Murganić hrabro su stali pred novinare i dali izjave o svom odlasku. Gabrijela Žalac nije pak željela reći ništa.

Galerija Tomislav Tolušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nada Murganić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Gabrijela Žalac (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Smijenjeni ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić nakon sastanka u središnjici HDZ-a rekao je da će njegova nasljednica, dosadašnja državna tajnica Marija Vučković, nastaviti "isti ili još bolji posao".

"Moja dosadašnja državna tajnica nastavit će isti, a nadam se možda još i bolji posao", rekao je Tolušić novinarima pred Središnjicom HDZ-a te je poručio da je politika umijeće mogućega i da je bio spreman na ovakvu odluku premijera Plenkovića.

Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Andrija Jarak s Markova trga: "Ovo je zadnje što sad treba premijeru, to bi bilo neobranjivo"

Uz Tolušića iz Vlade odlaze i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Nakon izlaska sa sastanka Murganić se kratko obratila medijima u središnjici HDZ-a. Kazala je kako je ostavku podnijela mirno.

"Jasno da sam očekivala. Ono što se događalo u resoru bilo je prestrašno, toliko tragedija. Ako moj odlazak resetira te stresove i da šansu za nove pokušaje, nova rješenja, bit ću itekako zadovoljna."

Umjesto nje na čelno mjesto ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dolazi Vesna Bedeković.

Kako pišu 24 sata, Gabrijela Žalac bila je jako ljuta zbog svoje smjene. "Rekla je da se osjeća kao silovana žena, ostavljena u blatu", kazao je izvor iz HDZ-a.

Plenković predstavio kandidate za nove ministre: "Slika u medijima bila je opterećujuća, osvježenja su bila nužna" Nada Murganić (Foto: Dnevnik.hr) Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava (Foto: Dnevnik.hr) Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) +5 Tomislav Tolušić (Foto: Dnevnik.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju