Ako računamo od 19. prosinca do danas, u prosjeku je u registar na dan upisivana jedna i pol osoba.


Nešto više od 3 godine prošlo je otkako je registar branitelja postao javan. No, od objave, registar se stalno povećava.

Vezani članci Prometna policija Zahvaljujući lockdownu 2020. bilo je najmanje poginulih na hrvatskim cestama od početka evidentiranja Videozid o rušenju rekorda broja zaraženih koronavirusom - 3 U Hrvatskoj zaražen grad veličine Bjelovara, sustav za praćenje kontakata baš i ne funkcionira: Na posao sutra neće čak 60.000 ljudi

Ako računamo od 19. prosinca do danas, u prosjeku je u registar na dan upisivana, govorimo statistički, jedna i pol osoba. Odnosno - broj se povećao za 1985 osoba. Tako da je trenutačno u samom registru, govorimo i o borbenom i o neborbenom sektoru , na sam dan objave dakle 19. prosinca 2012. godine bilo ih je 502.678.

Taj je broj rastao jer u trenutku objave mnogi nisu imali uređen svoj status koji su u međuvremenu dobili i time zapravo upisani u registar.

A koliko je osoba iz registra izbrisano?

Govorimo o razdoblju od tri godine, dakle, cijela 2013, 2014. i 2015. - ukupno je, prema podacima, Ministarstva branitelja, brisano 177 osoba.

Što se tiče anonimnih prijava - njih je bilo 1071, za 2449 osoba.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju