Ako računamo od 19. prosinca do danas, u prosjeku je u registar na dan upisivana jedna i pol osoba.


Nešto više od 3 godine prošlo je otkako je registar branitelja postao javan. No, od objave, registar se stalno povećava.

Vezani članci Josip Mataija Crne brojke smrti na hrvatskim cestama: Povećava se kazna za prebrzu vožnju Hrvatski sabor Bulj više nije prvi: Ova zastupnica je najviše govorila u zadnjem kvartalu, neki za masnu plaću nisu ni usta otvorili

Ako računamo od 19. prosinca do danas, u prosjeku je u registar na dan upisivana, govorimo statistički, jedna i pol osoba. Odnosno - broj se povećao za 1985 osoba. Tako da je trenutačno u samom registru, govorimo i o borbenom i o neborbenom sektoru , na sam dan objave dakle 19. prosinca 2012. godine bilo ih je 502.678.

Taj je broj rastao jer u trenutku objave mnogi nisu imali uređen svoj status koji su u međuvremenu dobili i time zapravo upisani u registar.

A koliko je osoba iz registra izbrisano?

Govorimo o razdoblju od tri godine, dakle, cijela 2013, 2014. i 2015. - ukupno je, prema podacima, Ministarstva branitelja, brisano 177 osoba.

Što se tiče anonimnih prijava - njih je bilo 1071, za 2449 osoba.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju