Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nova afera

Stižu reakcije na smjenu ministra Filipovića: "Duže je bio na semaforu nego u Vladi"

Uslijedile su reakcije oporbe na smjenu još jednog ministra u vladi Andreja Plenkovića - Davora Filipovića. On je smijenjen u utorak nakon što se doznalo da je njegov savjetnik Jurica Lovrinčević zatražio da se njemu osobno isplati polovica budžeta za oglašavanje državnih tvrtki na Mreži TV.

"Filipović je duže bio na semaforu nego u Vladi", komentar je objavljen na službenom profilu SDP-a nakon što je premijer Andrej Plenković smijenio ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića.

Filipović je smijenjen nakon što je u javnosti otkrivena afera u koju je uključen njegov savjetnik Jurica Lovrinčević. On je od novinara Mreže TV tražio da od direktora Saše Englera zatraži da se njemu osobno isplati polovica budžeta za oglašavanje Vlade i državnih tvrtki koji im je on dodijelio.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin smatra da se "u Hrvatskoj događa još jedna strahovita pljačka razmjera usporedivih samo s aferom Fimi Media".

Pročitajte i ovo Davor Filipović - 5 nije baš trajao Ministar Filipović je la pa-pa, pa imamo pitanje za premijera: ''Pliz, smijemo li ga opet zvati Dragutin, Danijel i Damir?''

Davorko Vidović iz Socijaldemokrata također se pita je li na pomolu nova Fimi Media, poručuje da Hrvatska zarobljena država i talac kriminalnih skupina koje ucjenjuju u maniri čikaških gangstera, reketareći i medije, koristeći javni novac, prisvajajući ovu zemlju, što je, smatra došlo do krajnjih i nedopustivih granica, prenosi Večernji.

Novu aferu s Fimi Medijom usporedila je i Marija Selak Raspudić, koja je kazala da Klub Mosta traži osnivanje istražnog povjerenstva koje će utvrditi tko je sve politički i pravno odgovoran u toj aferi.

Pročitajte i ovo Cjepivo Stigao šef HERA-e Prijeti li nova zdravstvena kriza? Beroš poručio: "Važno je u Europi učiniti jednu stvar"

"Apsolutno je ključno pitanje kome je sve taj novac išao, sigurno nije išao samo protagonistu Lovrinčeviću, savjetniku ministra Filipovića. Treba naglasiti je da je ovo novi slučaj Fimi Medije koji pokazuje da Plenković nastavlja politiku svojih prethodnika da javni novac koristi kako bi plaćao medijsku sliku o sebi i pritom nešto i izvukao za sebe", ističe Sandra Benčić iz Možemo!.

"Svjedočimo jubilarnoj smjeni 30. ministra u Vladi HDZ-a"

Saborska zastupnica Možemo Urša Raukar Gamulin rekla je u utorak u Hrvatskom saboru da svjedočimo "jubileju" Vlade HDZ-a, smjeni 30. ministra, osvrćući se na smjenu ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, kojeg je danas smijenio premijer Andrej Plenković.

"Danas prisustvujemo jubileju Vlade HDZ-a, vođenoj Andrejem Plenkovićem, s to je smjena 30. ministra. Neslavna i poražavajuća", rekla je Raukar Gamulin tijekom rasprave o izmjenama Zakona o doplatku za djecu izrazivši nezadovoljstvo praznom sabornicom na tu važnu temu.

Raukar Gamulin je upozorila da iz afere u aferu koju proizvodi sadašnja vlast 'lete' takve cifre da bi se moglo zaključiti kakve bi - da se uvede malo reda u državu - mogle biti socijalne naknade i koliko bi socijalne naknade bile potrebne da nema toliko korupcije, laži i krađa.

Na to joj je HDZ-ova zastupnica Nada Murganić rekla da HDZ svoje afere rješava, a Možemo svoje "gura pod tepih" te trče za pomoć Andreju Plenkoviću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene