Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istarski domovi zdravlja

Skandal na presici! Ravnatelj šokirao optužbama pa podnio ostavku: "Bivša uprava djelatnicama kupovala torbice Tommy Hilfiger i štikle"

Manuel Runić, ravnatelj istarskih domova zdravlja
Manuel Runić, ravnatelj istarskih domova zdravlja Foto: DNEVNIK.hr
Manuel Runić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja, stavio je svoj mandat na raspolaganje nakon što je novinarima iznio niz šokantnih informacija i nezakonitosti iz rada bivše uprave Istarskih domova zdravlja.

Manuel Runić u srijedu je otkrio da su neke od tih nezakonitosti darivanje pojedinih zaposlenika i zaposlenica skupim torbama i štiklama, mobitelima i drugim uređajima. Nakon toga je napustio konferenciju za novinare.

"Na večerama za odabrane dijelili su se darovi poput mobitela, laptopa, pametnih satova, ženskih torbica, štikli i slično. Primjerice, voditeljica Ispostave Rovinj dobila je žensku torbicu Tommy Hilfiger od 1700 kuna, a naša pomoćnica ravnatelja za financije, bivša, dobila je torbicu Tommy Hilfiger od 1199 kuna. Tu su i dokazi o ručkovima i tako dalje. U isto su vrijeme neki liječnici u ambulantama sami kupovali stetoskope da bi imali osnovna sredstva za rad", rekao je Runić, piše Istarski.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tipična hrvatska priča Kako je ministar Piletić obmanuo javnost: Majka iz Slavonskog Broda rodila devetero djece, petero joj već oduzeli. Je li mališan trebao umrijeti da se spase preostala djeca?

Pročitajte i ovo Ivan Turudić U nečemu se slažu Oporba i dalje protiv Turudića: "Nitko u njega nema povjerenja, namjesnik je Andreja Plenkovića"

Na konferenciji je pred novinarima pročitao e-mail koji je umaški liječnik Daniel Ferlin, Runićev protukandidat na izborima za ravnatelja u IDZ-u, poslao na šezdesetak adresa zaposlenika IDZ-a. Mail je upućen i bivšem ravnatelju IDZ-a Anti Ivančiću, a sporan je seksistički način komunikacije prema zaposlenicima na koji se nije reagiralo, piše Glas Istre.

Župan Miletić nakon ovoga naložio je hitnu internu reviziju u Istarskim domovima zdravlja.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Lovranu Nije osigurao stabilizator Policija objavila detalje teške nesreće u Lovranu u kojoj je poginula studentica: Vozač je uhićen

Pročitajte i ovo Ilustracija Utvrđen identitet Mračna priča liječnika iz Brčkog: Novi detalji o fontani u koju su uzidane kosti ubijenih u Srebrenici

"Nakon informacija o nizu nepravilnosti u poslovanju u Istarskim domovima zdravlja koje je danas iznio aktualni ravnatelj Manuel Runić, o kojima župan Boris Miletić i resorna pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Gordana Antić nisu imali nikakvih saznanja, župan je naložio hitnu, ad hoc internu reviziju poslovanja Istarskih domova zdravlja. Također, za sutra je župan Miletić sazvao sastanak s ravnateljem Runićem i pročelnicom Antić", poručio je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene