Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i Biden

Hamas spreman na primirje, ali Izrael baš i nije: Najavljuju nastavak borbi do "potpunog uništenja terorističke skupine"

Aktualno Galerija Hamas i Gaza - 4 Hamas i Gaza - 4 Foto: DNEVNIK.hr Hamas i Gaza - 3 Hamas i Gaza - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hamas i Gaza - 2 Hamas i Gaza - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hamas i Gaza - 1 Galerija 1/4 >>
Hamas je objavio da razmatra novi prijedlog primirja u pojasu Gaze. Pokušavaju postići dogovor i o trajnome primirju, no Izrael najavljuje nastavak borbi dok se u regiji i dalje šire napetosti.

Hamas je objavio kako razmatra novi prijedlog primirja u pojasu Gaze.

Prema tvrdnjama medija prijedlog primirja uključuje šestotjedni prekid vatre u zamjenu za nastavak puštanja izraelskih talaca. Hamas traži dogovor o trajnom primirju, ali Izrael najavljuje nastavak borbi do potpunog uništenja terorističke skupine.

U međuvremenu se nastavlja širenje napetosti u regiji. Američki predsjednik Joe Biden kaže da je odlučio kako će odgovoriti na smrtonosni napad na američke vojnike u Jordanu, ali nije objavio detalje. Za sve optužuje Iran.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Lovranu Nije osigurao stabilizator Policija objavila detalje teške nesreće u Lovranu u kojoj je poginula studentica: Vozač je uhićen

"Držim ih odgovornima u smislu da dostavljaju oružje ljudima koji su to uradili", rekao je američki predsjednik Joe Biden.

"Mislim da ne trebamo širi rat na Bliskom istoku. To nije ono što tražim", dodao je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene