Obavijesti Video Pretražite Navigacija
niska primanja, visoki troškovi

Raste val nezadovoljstva u zemlji, najavljuju se novi prosvjedi: "Olovka u ruci je ove godine najjače oružje svih umirovljenika"

Aktualno Galerija Novi prosvjedi - 1 Novi prosvjedi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Novi prosvjedi - 2 Novi prosvjedi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Novi prosvjedi - 3 Novi prosvjedi - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novi prosvjedi - 4 Galerija 1/4 >>
Završava se bijeli štrajk sudaca, ali raste val nezadovoljstva u zemlji.

Nezadovoljni Zakonom o plaćama su carinici pa traže ocjenu ustavnosti zakona. Socijalni radnici nakon tragične smrti bebe u Slavonskom Brodu izlaze na prosvjede s 12 novih zahtjeva za promjene u sustavu. U bijelom štrajku su i zaposlenici Zrakoplovno-tehničkog centra, a pridružili su se i umirovljenici. Zahtijevaju veće mirovine, jer, kažu da za državne i javne službe novca ima, kako za nas nema.

"Točno tražimo otprilike milijardu i petsto milijuna eura, koliko traži naš cijeli paket, koliko je dobilo sada 240 tisuća državnih javnih službenika kojih je pet puta manje. Dakle, mi tražimo isti iznos za pet puta veću populaciju.

Pročitajte i ovo Ivan Mikuljan Stigla presuda Mladić oslijepio nakon premlaćivanja: "Sin HDZ-ovca Culeja i ostali moraju u zatvor, od mene su napravili invalida"

Umirovljenici ne mogu štrajkati, mogu eventualno pozvati na prosvjed ko što je, rekao sam, superizborna godina, olovka u ruci je ove godine najjače oružje svih umirovljenika", naglasio je Milivoj Špika iz Bloka Umirovljenici zajedno.

Nakon sudaca i Udruga državnih odvjetnika objavila je da u petak završavaju s bijelim štrajkom, odnosno najs mjerama upozorenja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković izjave nakon otvorenja bolnice Plenković: "Dobio sam neke detalje od Milanovića vezano za saznanja SOA-e o Turudiću"

Poručuju da su tim mjerama željeli poslati signal Vladi, ali i građanima te ukazati na postojeće probleme, među ostalim zahtijevaju da se urede plaće i druga materijalna prava.

Kažu i kako nastavljaju razgovor s ministarstvom pravosuđa te da imaju sastanak idući tjedan. I suci nastavljaju s pregovorima, s Vrhovnog suda priopćili su da se nadaju da će Ministarstvo i ispuniti dana obećanja.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene