Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ponedjeljak na posao

Pavasović Visković o kraju bijelog štrajka sudaca: "Ovo je definitivno pobjeda Vlade i Malenice"

"Bijeli štrajk" sudaca završava sutra DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija "Bijeli štrajk" sudaca završava sutra Foto: DNEVNIK.hr Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Foto: DNEVNIK.hr Ivana Bilušić, glasnogovornica udruge hrvatskih sudaca Ivana Bilušić, glasnogovornica udruge hrvatskih sudaca Foto: DNEVNIK.hr +0 Josipa Krajinović, reporterka Nove TV Galerija 1/4 >>
Bijeli štrajk sudaca završava u petak, od ponedjeljka se vraćaju uobičajenom poslu. Sve prati reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović koja je istražila zašto prekidaju štrajk, što im je ministar obećao?

Ono što se neslužbeno može čuti je da zapravo danas na sastanku nije ni bilo ponude ministra, ali da im je uvjetovao da prekinu štrajk, te da će ponudu dati idući tjedan. Suci to tako ne komuniciraju, tvrde da su mjere upozorenja postigle cilj - upozoriti javnost s kojim se problemima suočavaju, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović koja je ranije razgovarala s Ivanom Bilušić, glasnogovornica udruge hrvatskih sudaca.

"To jesu bile mjere upozorenja. Dakle, naš cilj je bio upozoriti i upoznati javnost s kojim se problemima susrećemo u sudbenoj vlasti, prvenstveno da naše plaće 25 godina ne prate gospodarska kretanja. Mi smo danas imali sastanak u ministarstvu pravosuđa i uprave. To je bio jedan ozbiljan razgovor i nastavak je dogovoren već za sljedeći tjedan. Taj razgovor ide u pravcu intenzivnog dogovora oko dinamike i sadržaja onoga što će predstavljati budući zakon o plaćama pravosudnih dužnosnika", kazala je Bilušić.

O ovoj temi Krajinović je razgovarala i s odvjetnikom Ljubom Pavasovićem Viskovićem.

"Neobičan ishod. Nisam očekivao ovako brz kraj bez da se sucima da sve što traže. Prilično iznenađenje i mislim da ne stoji teza da su mjere upozorenja postigle cilj, jer ne vidim da je bilo kakva svrha postignuta, javnost se nije solidarizirala s problemima sudaca", rekao je odvjetnik. 

Pročitajte i ovo Beba s ozljedama - 3 Roditelji negiraju nasilje Voditeljica Hitne o stravičnom slučaju teško ozlijeđene bebe: "Već u transportu liječnica je uočila oteklinu s lijeve strane glavice"

"Ovo je definitvno pobjeda Vlade i Malenice. Ovo je nešto puno važnije od toga, pravosuđe je vlast. Trebalo se rješavati na razini premijera", smatra Pavasović Visković. 

Odvjetnik dodaje i kako dobro poznaje pravosuđe te situacija je teška, ali ne tako kako se to čini javnosti. Ističe da u pravosuđu ima divnih ljudi. 

Smatra i da neće biti zaostataka kad u ponedjeljak suci krenu s radom. "Ništa se nije dogodilo u ovih 10 dana", smatra Pavasović Visković. 

Krajinović je dodala kako u petak sa štrajkom zavrašvaju i državni odvjetnici.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene