Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKO JE TO MOGUĆE?

Pogledajte reakcije radnice Kamenskog nakon sramotne isplate zaostalih plaća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto dugo iščekivanih zaostalih plaća jutro je bivšim radnicama Kamenskog donijelo neugodno iznenađenje u vidu uplate na račun. Očekivale su da će nakon 7 godina čekanja dobiti samo 15 posto onoga što im se duguje, a dobile su čak nekoliko puta manji iznos. U šoku su, osjećaju se prevareno i bespomoćno. Nova TV cijelo vrijeme prati njihovu priču, evo što nam je u razgovoru rekla Biserka Hrbud, jedna od bivših radnica.

Gospođo Hrbud, očekivali ste 15 posto od ukupnog dugovanja, što ste na kraju dobili i koliko vam zapravo duguju?

Pročitajte i ovo Radnik na gradilištu (Foto: Printscreen Informer) Tisuće radnika bez plaće "Trebala sam dobiti 92.000 kuna, a dobila sam 3500 kuna": Istražili smo što trebaju napraviti oni koji rade, a ne žele im platiti Slika nije dostupna Bolja Hrvatska Odlična ideja triju djevojaka koja roditeljima omogućava da s djecom kvalitetno provode slobodno vrijeme

Od 60 tisuća došlo je na 9100, a na kraju sam dobila 3200 kuna pa me zanima koliki je to porez država uzela, tko je uzeo, gdje je taj ostatak novca. Tražila bih od stečajnog upravitelja da nam u pismenom obliku, svakome pojedinačno na kućnu adresu pošalje, ispis na koji način se to računalo.

Jutros ste vidjeli taj iznos na računu?

Ostala sam totalno šokirana! Zar naša država uzima 60 posto poreza? Gdje je taj novac? Stečajnog bih molila, kako sam ja svoju listu prikazala javnosti da on pokaže svoju listu koliko je novca uzeo od Kamenskog kojem je vodio stečaj 7 godina. Odugovlačio je dok nije došlo na ništa. 

I druge vaše kolegice, bivše radnice, imaju isti slučaj?

Svi imaju isti slučaj. Naš kolega je po listi trebao dobiti sedam tisuća kuna, a dobio je 143 kune. Gdje je ta razlika, kakav je to obračun? Nas interesiraju ti obračuni. 

Koliko su vam ostali dužni u Kamenskom, koliko je to plaća da ste u konačnici dobili samo 3200 kn?

Dužni su mi 21 tisuću kuna. Prije svega smo šokirani. Radnik je u našoj hrvatskoj državi totalno podcijenjen, ne može ništa dobiti. Svoje krvavo zarađene plaće, krvavi rad, ne možemo dobiti, izbačeni na ulicu. Katastrofa!

Što možete poduzeti?

Najprije moramo doći k sebi, a onda ćemo se dogovoriti i krenuti dalje. Ako naša država nije pravna ima dalje sudova pa ćemo vidjeti što možemo napraviti. 

Nakon svega što ste prošli, jeste li razočarani ovom državom?

Jako sam razočarana ovom državom, jer ovo je stvarno čista pljačka! Ovo je oduzimanje malom čovjeku da bi onaj veliki dobro živio!

Kako vi živite, imate li od čega živjeti?

Živimo, mi smo mali, skromni i skromno živimo. Međutim, oni koji imaju puno, traže još više i neće nikad imati dovoljno!

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene