Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pusić: Vrh stranke je stabilan i jedinstven

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić i predsjednik Središnjeg odbora Radimir Čačić demantirali su danas na konferenciji za novinare glasine da je HNS pred raskolom u vrhu stranke.

"Situacija u vrhu HNS-a se kroz medije prikazuje kao nestabilna i kao da je pred raskolom, no takve situacije u stranci nema. HNS funkcionira stabilno i jedinstveno", ustvrdila je Vesna Pusić, a u tome ju je podržao i Radimir Čačić.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija Izbori u srijedu 17. travnja Počinju teći rokovi za sastavljanje lista i prikupljanje potpisa: Evo i koliko će trajati predizborna kampanja Provjereno: Hrvatski sabor - 1 Unosan biznis Svi mi sudjelujemo u njihovom financiranju, a jedna osoba može ih osnovati koliko želi: Novih stranaka imamo na izvoz

Naglasili su kako time žele "stati na kraj" špekulacijama i svjesnim pokušajima da se HNS destabilizira nakon izbora iz kojih je izašao kao treća stranka po broju glasova.

Na upit novinara kome bi destabilizacija HNS-a više odgovarala, HDZ-u ili SDP-u, Čačić je odgovorio "i jednima i drugima", no oboje su naveli kako o tome dalje ne žele spekulirati. 

Poručili su samo da ta namjera, unatoč glasinama, poluinformacijama i lažnim informacijama nije pala na plodno tlo.

Pritom su spomenuli i sms poruku koja je nedavno odaslana. U poruci se spominje "operacija Međimurje" i navodi Čačić kao onaj koji bi pod svaku cijenu u Vladu Ive Sanadera, pa želi smijeniti Vesnu Pusić s mjesta stranačke predsjednice i veže ga se uz aktivnosti potpredsjednika HNS-a i međimurskog župana Josipa Posavca.

Čačić je izvijestio da je zbog Posavčevih kritika vodstvu stranke, koje je uputio "posvuda osim na tijelima stranke", Vesna Pusić predložila njegovo razrješenje s dužnosti potpredsjednika. 

Naveo je kako bi, po stranačkom statutu, Posavčev potez bio temelj za stranačke sankcije i njegovo isključenje, no zbog namjere da se kandidira za predsjednika stranke to nije učinjeno.

"Problem je ignoriranje tijela stranke i ponašanje u kampanji, a ne njegovo kandidiranje i zato smo napravili iznimku", pojasnila je Pusić.

Razlog Posavčevu ogorčenju na vodstvo HNS-a Čačić vidi u tome što u 3. izbornoj jedinici Posavca nije zadovoljilo mjesto na listi iza Dragutina Lesara. 

Čačić je Posavcu spočitnuo da se u Međimurskoj županiji, unatoč dobrom rezultatu, moglo i više.

U HNS-u su izvijestili da su na jučer održanoj sjednici
Predsjedništva HNS-a odlučili da Čačića u Hrvatskom saboru zamjeni Zlatko Horvat, dogradonačelnik Varaždina. 

Predsjedništvo HNS-a i dalje je na stajalištu da podupire Vladu lijevog centra premda su šanse za njeno sastavljanje sve manje, rečeno je. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene