Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušao u hrvatske vode?

Pusić traži objašnjenje, Slovenci tvrde: 'Naš vojni brod nije bio u vašim vodama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poslalo je priopćenje o upozorenju na uplovljavanje slovenskog vojnog broda u hrvatske teritorijalne vode.

'Odmah po zaprimanju ove informacije ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić kontaktirala je potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Republike Slovenije Karla Erjavca te zatražila objašnjenje nastale situacije koja je suprotna duhu Arbitražnog sporazuma i šteti njegovoj provedbi', stoji u priopćenju. Međutim, Erjavec je rekao Pusić kako nije došlo do uplovljavanja u hrvatske teritorijalne vode.

Pročitajte i ovo Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

Podsjetimo, prema dojavi savudrijskog ribara, slovenski vojni brod nalazio se pet nautičkih milja južno od crte sredine razgraničenja u Savudrijskoj vali.

>> Slovenski vojni brod uplovio u hrvatsko more?

Iz MVPE-a podsjećaju kako se sastavni dio Arbitražnog sporazuma, o čemu je bilo riječi i tijekom službenih razgovora u okviru prošlomjesečnog posjeta slovenskog ministra vanjskih poslova Zagrebu, temelji na tome da su se obje strane dužne suzdržavati provokacija te incidentnih i dvojbenih situacija do donošenja odluke Arbitražnog suda.

U tom smislu Ministarstvo izražava nadu da u budućnosti neće biti sličnih situacija, te napominje kako će upravo sredinom ovog mjeseca Arbitražni sud započeti s konzultacijama s obje strane.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene