Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao na izjavu Nikolića

Pupovac: Vukovar je bio i ostao grad Hrvata i Srba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovar je bio i ostao i grad Hrvata i grad Srba, izjavio je Milorad Pupovac (SDSS) reagirajući na izjavu novoga srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića da je Vukovar bio srpski grad te da se Hrvati tamo nemaju što vraćati.

"Vukovar je grad u kojem žive i Hrvati i Srbi i tako treba biti. Nalazi se na istočnoj granici Hrvatske i na zapadnoj obali Dunava, koji dijeli Hrvatsku i Srbiju i ta rijeka nas treba spajati“, rekao je Pupovac novinarima u Hrvatskom saboru.

Takve izjave ne mogu unaprijediti odnose između država i nema nikakve sumnje da odgovornost šefova država i Srbije i Hrvatske nalaže drugačiji vokabular i drugačije odnose posebno prema mjestima koja su mjesta groznog stradanja i bezumlja jedne politike koja je poražena i koja ne bi trebala dobiti prostora u bilo kojem smislu ili u bilo kojoj riječi, rekao je Pupovac.

Boro Grubišić (HDSSB) je Nikolićevu izjavu nazvao „bespredmetnom i bezveznom“.

"Opet imamo cirkus oko Nikolićeve izjave koja je bespredmetna i bezvezna. To je za njegovu unutardržavnu srbijansku upotrebu, a što se tiče nas Hrvata, o takvim izjavama ne trebamo previše brinuti", kazao je Grubišić novinarima.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac, Anja Šimpraga Uoči obljetnice tragedije Pupovac ne ide u Vukovar, potpredsjednica Vlade upozorila: "Trebali smo i htjeli biti u Koloni sjećanja, ali ne možemo" Stipo Mlinarić na sjednici Sabora Vijenac u Dunavu Mlinarić: "Živim lancem spriječit ćemo da Pupovac baci vijenac u Dunav"

>> Nikolić: Vukovar je bio srpski grad, Hrvati se tamo nemaju što vraćati

"Što ste očekivali od četnika", zapitao je i poručio: "Neka proba to ostvariti, pa će imati ono što su Hrvati pokazali - da su vojnici i ratnici!."

Istaknuo je da je hrvatski državni vrh već trebao reagirati na Nikolićevu izjavu. "U mnogim drugim situacijama su kasnili, pa evo kasne i sada", rekao je Grubišić dodajući kako je državnom vrhu trebalo dva-tri dana i kada su u Novom Sadu tukli naše navijače.  "Valjda će se i sada nakon dva-tri dana netko oglasiti", dometnuo je. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene