Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nereda u Grčkoj

Prva pravomoćna odluka: Pripadniku BBB-a potvrđena zabrana odlaska na utakmice

BBB u Grčkoj
BBB u Grčkoj Foto: Cropix
Pripadniku BBB-a, sudioniku tučnjave u Ateni, potvrđena je zabrana odlaska na utakmice. Riječ je o prvoj pravomoćnoj odluci za pripadnike BBB-a.

Visoki prekršajni sud potvrdio je rješenje sesvetskog Općinskog suda kojem je pripadniku BBB-a, sudioniku tučnjave s navijačima AEK-a u Ateni u kolovozu 2023., izrečena jednogodišnja zabrana prisustvovanja svim Dinamovim i utakmica nogometne reprezentacije u Hrvatskoj i inozemstvu.

Viši sud je potvrdio raniju odluku nakon žalbe navijača D. V., a riječ je o prvoj pravomoćnoj zabrani za pripadnike navijačke skupine Bad Blue Boys nakon što je Grčka u prosincu prošle godine iz istražnog zatvora pustila Dinamove navijače osumnjičene za nerede u Ateni.

Visoki prekršajni sud (VPS) je precizirao da se D. V. kao žalitelj pozivao na presumpciju nevinosti, ali su sudovi u konkretnom predmetu povjerovali Izvodu iz zbirke podataka o osobama i događajima vezanim uz sportska natjecanja Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), prema kojima je svrstan u kategoriju nasilništva kao "rizičan".

VPS dodaje da se u MUP-ovim podacima navodi kako je D. V. sklon fizičkom nasilju te da je od 2018. do 2021. dvaput evidentiran zbog protupravnih ponašanja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Pročitajte i ovo Općina Jelsa Vratili zgradu u posjed Napeto na Hvaru: Načelnik sa zaštitarima "zauzeo" sporni kat zgrade, mještani vikali: "Jelsa je naša!"

Uz to, VPS ističe da je prvostupanjski sud pravilno cijenio i podatak da je D. V. 7. kolovoza 2023., u organiziranoj skupini s još oko 100-tinjak pripadnika Bad Blue Boysa, sudjelovao u tučnjavi s navijačima atenskog AEK-a.

"Zbog svega navedenog, nisu osnovani žalbeni navodi kojima se ističe da ne postoji dovoljno jak dokaz o tome da za okrivljenika postoje saznanja da se već ranije protupravno ponašao", precizirao je sud.

Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu na gostovanju koje im je UEFA zabranila u Ateni, nakon nereda u kojima je ubijen domaći navijač. Od tada pa do sredine prosinca 2023. nalazili su se u grčkim istražnim zatvorima zbog 11 prekršajnih i kaznenih djela, uključujući uništavanje imovine i masovnu tučnjavu protiv navijača AEK-a.

Pročitajte i ovo Avion Prelet aviona VIDEO Što se to događa na nebu iznad Zagreba? Građane uznemirilo kruženje aviona

Njihov povratak u Hrvatsku nije prošao bez incidenta na zagrebačkom aerodromu gdje je napadnut jedan snimatelj, a ispred aerodroma zapaljene su baklje zbog čega je policija privela četiri osobe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene