Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratili zgradu u posjed

Napeto na Hvaru: Načelnik sa zaštitarima "zauzeo" sporni kat zgrade, mještani vikali: "Jelsa je naša!"

Načelnik Peronja je u pratnji desetak mještana, uz pomoć zaštitara, ponovno "zauzeo" drugi kat zgrade "depadansa" u Maloj Bandi u Jelsi.

Priča oko javne zgrade koja je, prema tvrdnjama općinskih vlasti u Jelsi na Hvaru, uzurpirana, danas je dobila nastavak. Naime, u prijepodnevnim satima načelnik Nikša Peronja i mještani Jelse uz pomoć zaštitara, koje je angažirala općina Jelsa, ponovno su "zauzeli" drugi kat zgrade "depadansa" u Maloj Bandi kojeg su prije desetak dana nasilno zaposjeli predstavnici Tvornice čarapa "Ključ" iz Sarajeva uz potporu zaštitara "Pitbulla".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon sastanka Plenković: "Stav cijele parlamentarne većine je da će podržati Turudića. To je bio politički udar na Vladu"

Načelnik Peronja je u pratnji desetak mještana, koračao vijoreći zastavom svog mjesta, u "pohodu" na javnu zgradu na kojoj je općina Jelsa upisana kao zemljišnoknjižni vlasnik na polovice nekretnine, dok hotelska kuća Jelsa d. d. za ugostiteljstvo ima drugu polovicu u posjedu više od 50 godina i ona je upisana u temeljni kapital Društva. S njima je bio i Ljubo Prka, voditelj Građansko-upravnog odjela splitskog ODO-a te je i on sudjelovao u vraćanju suposjeda općini, a time je poslana i poruka da je zgrada kao takva pod zaštitom države, piše Slobodna Dalmacija.

Općina Jelsa Općina Jelsa Foto: Paun Paunovic/Cropix

Na poprište zbivanja stigla je i policija, a Peronja je, iskoristivši zakonsku mogućnost tzv. "Instituta samopomoći" po Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, sa zaštitarima ušao u zgradu.

U zgradi je bio jedan muškarac koji je u ime većinskog suvlasnika tvornice čarapa "Ključ", Fehima Seleka, čuvao zaposjednute prostore te je, nakon zamolbe, bez pružanja otpora izašao van. A potom su se s prozora drugog kata zgrade zavijorile jelšanska i hrvatska zastava.

"Mi smo Jelšani, Jelsa je naša...", uzvikivali su okupljeni.

Pročitajte i ovo Avion Prelet aviona VIDEO Što se to događa na nebu iznad Zagreba? Građane uznemirilo kruženje aviona

Podsjetimo, načelnik Jelse objavio je kako je prije 10 dana skupina uglavnom stranih državljana neovlašteno uzurpirala javnu zgradu. Intervenirala je i policija te je nekoliko sudionika provale odvela na ispitivanje, a tvrtka Jelsa d.d. i Općina Jelsa podnijele su kaznene prijave protiv svih sudionika nasilne uzurpacije.

"To je nešto nezabilježeno, ne samo u Jelsi nego u Dalmaciji. Pojavljuje se strana firma iz strane države, iz Sarajeva, tvrdi da je ovo njihovo vlasništvo. U Jelsi nikada nisu bili, nikada nisu imali posjed ove nekretnine", rekao je Peronja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene