Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška priča o siromaštvu

Zaboravljene od svih: Majka i kći žive u kući usred šume, od propuha se brane - selotejpom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majka i kći iz sela Kosna žive sa svega 1700 kuna mirovine. Pitaju se hoće li kuća koja je preživjela potres izdržati još jednu zimu.

"Onaj kome je dobro misli da je svima dobro ili ne želi da vidi svijet oko sebe u drugačijoj stvarnosti. Nažalost, ljudi su usamljeni, prepušteni sami sebi, često zaboravljeni i od onih koji bi trebali skrbiti o takvima." Riječi su to nepotpisanog pisma koje je ekipa Provjerenog dobila poštom, sa samo jednom molbom. Da pomognu majci i kćeri iz sela Kosna.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Naime one same, zaboravljene od svih, žive usred šume, u kući bez kupaonice, s blatnim zidovima i zemljanim podom, u kojoj se problem propuha rješava - selotejpom.

Sa svega 1700 kuna mirovine i ponešto novca od skupljanja kestena koje potroše na ogrjev, pitaju se hoće li kuća koja je preživjela potres izdržati još jednu zimu.

U selo gotovo bez stanovnika po tešku priču o siromaštvu ovog je tjedna krenula reporterka Maja Medaković. Pogledati je možete u četvrtak navečer u Provjerenom na Novoj TV.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene