Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne propustite

Provjereno: Potresne ispovijesti dviju majki kojima su kćeri ubijene, a nikada za to nitko nije odgovarao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Emisija Provjereno u novoj epizodi donosi gledateljima nove priče i događaje.

Udruga Kamensko osnovana je krajem 2011. godine od strane otpuštenih tekstilnih radnica propale industrije Kamensko, a prije nekoliko dana bilo je pet godina od početka njihovog štrajka. Stoga je ekipa Provjerenog napravila opširnu reportažu kroz priče nekoliko žena koje su ostale raditi u udruzi te koje unatoč svemu u svojoj borbi za budućnost nisu posustale.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

 

Provjereno donosi i detalje o civilnim žrtvama rata. Broj civilnih žrtava u Hrvatskoj kreće se između 4 i 8 tisuća. Oni su žrtve silovanja, mučenja, ubijeni snajperima i granatama, oni kojima je kuća minirana. Oni su civilne žrtve rata za koje je UN potvrdio, baš na primjeru ratova u bivšoj Jugoslaviji, kako uglavnom nisu bile slučajne, već namjerne. I nemaju nikakva prava.

'Govorilo se da tata pije, da ja nemam što jesti...'

„Nisam bila jedina, tu je bila i moja pokojna kćer, ja sam morala gledati što njoj rade, a ona što rade meni. Njih je bilo petorica…petorica!“

Potresna je to ispovijest Ane Horvatinec, žene koja se više od 20 godina bori za istinu i pravdu. Upravo će gledatelji u emisiji moći vidjeti vidjeti potresne ispovijesti dviju majki kojima su kćeri ubijene, a nikada za to nitko nije odgovarao, te jednu majku koja je zajedno s kćerkom 1991. bila žrtva silovanja.

Danas se povodom zakona koji je u pripremi sastaje radna skupina a ministar branitelja Predrag Matić objašnjava kako im je ovaj zakon bio u planu za kraj mandata, ali  da će neovisno na ishod izbora inzistirati na njegovom donošenju.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene