Otkrio je veze premijerove suradnice, bivše starlete i premijerova savjetnika za sigurnost s talijanskom mafijom pa je dobio metak u srce, a njegova djevojka metak u čelo. Slovački istraživački novinar Ján Kuciak dirnuo je u osinje gnijezdo, a reporter Provjerenog Ivan Čorkalo u redakciju slovačkog portala Aktuality stigao je točno tjedan dana nakon ubojstva kako bi istražio koja je njegova pozadina i što je to Kuciak otkrio što ga je stajalo života

Galerija


„Priča je bila o ljudima koji dolaze iz Italije u Slovačku koji imaju kriminalne dosjee, traženi su u Italiji, ali su poslom došli u Slovačku. Sad su oni biznismeni, mnogo rade s Vladom, s poljoprivrednim sektorom“, ispričao je za „Provjereno“ bliski Kuciakov suradnik Martin Turcek.

Vezani članci Trudnički trbuh, ilustracija Iskustva žena koje su rodile kod kuće: Kako u Hrvatskoj danas izgleda porod u vlastitom domu i tko je kriv što našim primaljama - nije dopušten dolazak Ivana Paradžiković i Andrija Jarak Andriji Jarku pripala već treća nagrada Zlatni studio za najboljeg TV novinara, Ivana Paradžiković najbolja je TV voditeljica!

Kuciak je od samog početka znao u što se upušta. Nije se bojao iako je znao da je talijanska Ndrangeta najmoćnija i nabrutalnija mafija na svijetu. S pričom počinje u rujnu 2016. kada uočava da su, kod raspodjele novca iz europskih fondova za poljoprivredu, u pitanju mutni poslovi jer je smjer novca vodio je prema istoj adresi –Antoninu Vadalu, čovjeku koji je u Italiji na tjeralici, a u Slovačkoj slovi kao uspješan biznismen s vezama u vrhu vlasti. I sve to zahvaljujući Máriji Troškovoj, bivšoj starleti, danas savjetnici premijera koja je s Vadalom bila prvo u intimnoj, a onda i poslovnoj vezi.

Zločin koji je zgrozio Europu dogodio se zadnji vikend u veljači.

„Cijeli istraživački tim pozvan je na sastanak u 8:30. Inače počinjemo raditi u 9, ali smo trebali doći ranije. Mislili smo da je nešto nevažno, da se netko žalio na naš rad. Očekivali smo nešto sitno, kad nam je glavni urednik rekao da je Ján ubijen. To je trenutak koji je sve promijenio“ ispričao je Turcek.

Za ubojicama se traga, a u istragu su uključeni FBI i Scotland Yard. Zbog cijelog slučaja, odstupanje slovačkog premijera zatražili su i predstavnici reportera bez granica i OSCE-a koji su zbog ubojstva stigli u Bratislavu.
 

Cijelu priču ogledajte večeras u „Provjerenom“ u 22.30 na Novoj TV.