Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjetna inspekcija u Jagodnjaku zbog Ležaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Osnovne škole Jagodnjak Lazo Kljajić potvrdio je kako je danas u toj školi bila osječka prosvjetna inspekcija, vezano za pritužbe da je pedagog te škole Milovan Ležaja navodno verbalno i fizički nasrnuo na jednog jedanaestogodišnjaka.

"Ne želimo ništa zataškati ni prikriti, već objektivno utvrditi sve činjenice, pa ako se one pokažu točnim kao ravnatelj ću poduzeti zakonske mjere" kazao je Kljajić.

Pročitajte i ovo Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Nadležni uskoro na terenu U centru Zagreba građani organizirali samozaštitu: ''Jedino to nam je preostalo, ovo nije normalna situacija'' Slika nije dostupna Roditelji nezadovoljni odnosom mjerodavnih prema slučaju Ležaja

O svemu je obaviješteno i resorno ministarstvo, rekao je Kljajić dodavši da će u idućih nekoliko dana kontaktirati policiju kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo.

Sporni se događaj dogodio 14. svibnja kada se bivši ravnatelj OŠ Jagodnjak Ležaja navodno umiješao u svađu između svojeg osmogodišnjeg sina i jedanaestogodišnjaka.

Glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer potvrdila je da je toga dana 50-godišnjak prvo verbalno napao, a potom opalio šamar i udario u stražnjicu jedanaestogodišnjaka, ne navodeći ime 50-godišnjaka. Protiv Ležaje slijedi prekršajna prijava zbog nanošenja lakših ozljeda i drskog ponašanja.

Ministar obrazovanja, prosvjete i športa Dragan Primorac ostavio je Ležaju kao pedagoga OŠ Jagodnjak nakon što ga je u siječnju smijenio na zahtjev roditelja i učenika zbog opstrukcije nastave na hrvatskom jeziku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene