Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šest učenika petog razreda Osnovne škole u Jagodnjaku , koji su od listopada prošle godine pohađali nastavu u Čemincu, kamo su ih roditelji premjestili jer su bili nezadovoljni organizacijom nastave na hrvatskom jeziku, vratila su se danas u svoju matičnu školu u Jagodnjaku.


Ostala tri učenika viših razreda, koji su također premješteni u Čeminac, ostat će tamo do kraja ove školske godine, nakon čega će se u OŠ u Jagodnjaku nastava izvoditi na hrvatskom jeziku za sve razrede, odnosno svu djecu koja žele pohađati nastvu na hrvatskom jeziku.

Vezani članci Ministar Aladrović slomio lakat Polomljeni ministar Aladrović tražio savjete kako se obući s gipsom, otkrio nam je najmaštovitije: "Rukav na ciferšlus" Slika nije dostupna Zbog nastave na srpskom jeziku djeca iz Jagodnjaka prebačena u Čeminac

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, nakon boravka u Osnovnoj školi u Jagodnjaku prije desetak dana, prihvatio je ostavku ravnatelja Milovana Ležaje, kojega su roditelji učenika koji žele da njihova djeca pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku optužili da to ometa.

Prošli tjedan Školski odbor OŠ u Jagodnjaku smijenio je Ležaju i za v. d. ravnatelja imenovao Lazu Kljaića.

Johan Urtajl, roditelj koji je, uz ostale zahtjeve, pokrenuo i zahtjev za smjenom ravnatelja Ležaje, danas je izjavio kako su djeca 'napokon vraćena u svoju školu', te izrazio zadovoljstvo rezultatima višemjesečne borbe za taj status. Dodao je kako vjeruje da će se ispuniti i sva ostala obećanja ministra Primorca.