Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su sate proveli na vjetru i kiši, poljoprivrednici prosvjednici, nisu izgubili volju za pjesmom. Prosvjed Band Aid pred našim je kamerama otpjevao pjesmu kojom poručuju: Godine za seljake nisu lake.


Poljoprivrednici koji još od sinoć stoje na državnoj cesti Našice - Požega - Slavonski brod, žele upozoriti hrvatsku javnost kako danas zaista ne mogu živjeti od rada. Kažu da rade u žitnici, a gotovo su gladni kruha. Pala je noć, pada i kiša, ali nije pala seljačka volja i želja da progovore o problemima koji ih prate te da se požale kako danas nemaju novca kojim bi prehranili obitelj i školovali djecu. Čak su skladali i pjesmu koju možete poslušati u priloženom videu. 'Imao bi da sam krao, nisam lopov, ne bih znao, al' savjest mi nije takva, ima nas i poštenjaka', jedan je od njihovih stihova.

Vezani članci Prosvjednici pred zgradom Kongresa u Washingtonu Američka sutkinja hrvatskih korijena za DNEVNIK.hr: "Fanatizam do kojeg je Trump doveo podsjeća na mračna razdoblja povijesti" Prosvjedi u Iraku (Foto: AFP) Amnesty International: Najmanje 264 prosvjednika ubijeno je u Iraku od početka listopada

>> VIDEO: Seljaci najavili blokadu cesta do daljnjeg