Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predana i ručna bomba

Pronađena tromblonska mina iz Domovinskog rata

Ilustracija
Ilustracija Foto: Dnevnik.he
Tromblonska mina zaostala iz Domovinskog rata pronađena je u Lici te je uskladištena na sigurno do uništenja, a u drugom slučaju građanin je predao ručnu bombu i streljivo, izvijestila je u petak policija koja je ponovno pozvala građane da joj predaju ilegalno oružje.

Minsko-eksplozivno sredstvo pronađeno je u četvrtak kod Donjeg Vaganca a službenici za protueksplozijsku zaštitu utvrdili su da se radi o "trenutnoj tromblonskoj mini M-60", zaostaloj iz Domovinskog rata. Mina je uklonjena i na siguran način uskladištena do uništenja.

Policija je također izvijestila da joj je Brinjanin dragovoljno predao ručnu bombu M75 i 35 komada streljiva.

Pročitajte i ovo Uništena brana Nova Kahovka - 4 posljedice teške katastrofe VIDEO Stanovnicima prijeti nova opasnost nakon razaranja brane: "Znali smo gdje su opasnosti. Sada ne znamo"

Tim povodom policija je upozorila da na području Ličko-senjske županije još ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz Drugog svjetskog rata, što posebice može biti opasno u slučaju da ih pronađu djeca.

"Stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna, upozorila je policija, pozvavši građani koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Pročitajte i ovo Ukrajina se nosi s posljedicama pucanja brane - 2 Nakon rušenja brane Poplava kod Hersona donijela veliku opasnost koja će biti prijetnja desetljećima, a stanovnicima prijeti i teška bolest

Građane koji se žele riješiti svog naoružanja policija je pozvala da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene