Produžuje se rok za prijavu šteta za hitnu sanaciju nakon potresa u Zagrebu i okolici.

Galerija Šest mjeseci nakon snažnog potresa u Zagrebu - 3 Oštećene zgrade nakon potresa u Zagrebu - 4 Šest mjeseci nakon snažnog potresa u Zagrebu - 2 +2 Šest mjeseci nakon snažnog potresa u Zagrebu - 1

Prijave građana za radove hitne sanacije dimnjaka, popravak ili zamjenu zabatnog zida, popravak dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja/pridržanja opasnih dijelova zgrade čije su zgrade stradale u potresu zaprimat će se do 30. lipnja 2020. godine, priopćilo je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Vezani članci Dunja Magaš Ušla u Ministarstvo kad i u HDZ: Tko je žena koja će privremeno mijenjati uhićenog ministra? Hrvoje Krešić Produžen rok za trošenje europskog novca: Hrvoje Krešić doznaje kako je Hrvatska "kupila" vrijeme

Objavili su izmjenu Javnog poziva za dodjelu novčane pomoći za privremenu i nužnu zaštitu i popravak zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba i okolice kojom se rok za podnošenje prijava zaključuje s danom stupanja na snagu Prvog Programa mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Izmjena Javnog poziva za dodjelu novčane pomoći

Po stupanju na snagu Prvog Programa mjera, novčana pomoć građanima za radove hitnih sanacija nastavit će se dodjeljivati temeljem Prvog Programa mjera, što znači da će krajnji rok za podnošenje prijave za dodjelu sredstava biti 30. lipnja 2021. godine, kako je to predviđeno samim Prijedlogom Programa mjera za koji se trenutno provodi javno savjetovanje.

Podsjetimo, javni poziv Ministarstvo je raspisalo 2. lipnja 2020. godine.

Sredstva za isplatu novčane pomoći temeljem tog poziva u iznosu od 100 milijuna kuna osigurana su odlukom Vlade iz svibnja 2020. godine.

Radi se o novčanoj pomoći do 12 tisuća kuna za svaku samostalnu jedinicu u zgradi, a spomenuti iznos namijenjen je za pomoć za hitne sanacije dimnjaka, kao i za popravak ili zamjenu zabatnog zida, popravak dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja/pridržanja opasnih dijelova zgrade koji su mogli, odnosno koji mogu, ugroziti život ili zdravlje ljudi.

Ministarstvo je do 23. listopada 2020. godine zaprimilo 1.323 prijave. Izdano je 428 rješenja od kojih se najveći dio njih odnosi na višestambene zgrade i stambeno poslovne zgrade.

Ministarstvo je izdalo i 552 zaključka kojima se između ostalih tražila dopuna dokumentacije.

Prijavama je zatražen povrat u iznosu od 73,9 milijuna kuna, priopćilo je Ministarstvo. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju