Nedorečen i nejasan - tako je Platforma Možemo ocijenila konačnan prijedlog Zakona o obnovi Zagreba i okolice od potresa. Smatraju da nije jasno tko će voditi obnovu te hoće li odgovornost biti raspršena među više institucija. Kako kažu, to može dovesti do sukoba nadležnosti.


Platfora Možemo ipak je zadovoljna dijelovima prijedloga zakona. Zadovoljni su s financijskim okvirom te socijalnim kriterijima. Istaknuli su da će inzistirati na osnivanju Zavoda, a ne kako predlaže vlada, Fonda za obnovu.

Vezani članci Građani koji čekaju informacije o svojim domovima Očajni stanovnici Čučerja: "Sa 100 cigli od grada mogu jedino psu kućicu napraviti. Zima će brzo, a mi ćemo završiti na cesti" Rupa u zidu Zagreb će se i dalje tresti, šteta još nije sanirana, a građane i struku uzrujava novi zakon: ''Godinama smo upozoravali na ovo“

"U Fondu će biti ionako administrativno osoblje, a ne stručno osoblje što smatram da upravo i nije poanta. Mi smo tražili da stručni kapaciteti budu u tom Zavodu umjesto Fonda kako bi se doista stručno mogla voditi obnova kako bi se mogao u tom tijelu mogao donositi program cjelovite obnove", rekao je Tomislav Tomašević.

Sandra Benčić je pak istaknula kako su jako zabrinuti "oko toga kako će se to provoditi i posebno kako će se sredstva trošiti i tko će to kontrolirati."

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr