Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao i HND

Prijetnje Radio Imotskom: 'Ili budite normalni ili vas neće biti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ulazu u prostorije Radio Imotskog nakon emitirane emisije o lokalnim izborima osvanula je prijeteća poruka na koju je reagiralo i Hrvatsko novinarsko društvo.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozvalo je danas policiju i istražna tijela da učine sve kako bi pronašli one koji su na ulazu u prostorije Radio Imotskog u ponedjeljak ujutro ispisali prijeteći grafit: "Ili budite normalni ili vas neće biti“ s ustaškim slovom "U" i križem iznad njega.

Pročitajte i ovo Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada" Andrej Plenković Lex AP HND osudio izjave Plenkovića "U svojoj bahatoj maniri kriminalizirao bi istraživačko novinarstvo i korumpirao medije"

>> Prosvjed u Imotskom: 'Bojim se ujutro probuditi'

"Riječ je o izričitoj prijetnji uredništvu i novinarima Radio Imotskog na koju je već jutros direktor i glavni urednik Svetimir Mrkonjić odgovorio priopćenjem u kojem stoji da taj incident neće pokolebati Radio Imotski da i dalje služi informiranju javnosti nego će ih još više motivirati da i dalje profesionalno i savjesno obavljaju svoj posao. HND u tome Radio Imotskom pruža potpunu potporu", navodi se u priopćenju.

HND podsjeća da je nasilnička prijetnja uslijedila nakon radijske emisije o lokalnim izborima.

"Počinitelje nasilničkih prijetnji novinarima treba naći i kazniti kako bi se spriječile i obuzdale neke nove prijetnje", ističu u HND-u. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene