Osmogodišnjem Draženu najveća želja će se ispuniti (Foto: Provjereno)
Osmogodišnjem Draženu najveća želja će se ispuniti (Foto: Provjereno)

Oni su skromni, ponizni i dostojanstveni, no javnost ih je upoznala u najgorem razdoblju u njihovim životima. Priča o obitelji Lacković, o kojoj je magazin Provjereno već izvještavao, ovog puta ima sretniji završetak.


Priča o obitelji Lacković pokrenula je lavinu komentara na društvenim mrežama. Gluhonijemi roditelji s troje dječice da Božić provedu na ulici? Zbog te misli mnogi nisu spavali.

Podsjetimo, Željko je obolio od karcinoma, dobio otkaz u tvrtki u kojoj je radio 20 godina, gluh je i nad njega su se bile nadvile teške brige - bankovni računi, hoće li izgubiti kuću i kako preživjeti zimu s obitelji. Naravno, nije si mogao priuštiti niti odlazak u Zagreb na kemoterapije.

Tad je njegov osmogodišnji sin Dražen ekipi Provjerenog rekao koja mu je najveća želja - da otplati kuću.

Počele su im pristizati poruke podrške, a telefon nije prestajao zvoniti. Prva uplata (od mnogih) koja im je sjela na račun, posebno je ganula obitelj Lacković. I to ne od bilo koga.

"Stigla je uplatnica od Zlatka Dalića. Nisam mogao vjerovati, pa znam tko je to! Naježio sam se odmah! Gledao sam u tu uplatnicu i čitao Zlatko Dalić - ne mogu vjerovati da nam on želi pomoći da zadržimo kuću. Srce mi je počelo ubrzano tući, nisam mogao vjerovati. Kako to da nam on želi pomoći, kako je čuo za nas? Ma ne mogu vjerojavati, evo srce mi tuče. Znam tko je on i da nam on želi pomoći, nevjerojatno! I on ima veliko srce", priča Željko Lacković, otac obitelji na znakovnom jeziku.

Čini se kako im se sreća napokon osmjehnula, jer u samo nekoliko dana, sve se okrenulo nabolje.

Večeras u 22:30 sata ne propustite u magazinu Provjereno vidjeti nastavak priče o obitelji Lacković i čudo, za koje su zaslužni i građani koji su se pobrinuli da ta obitelj nadolazeći Božić ne provede na ulici.