Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Formula za uspjeh

PRIČA O USPJEHU HRVATA Krenuli iz garaže, danas njihovi proizvodi krase Rim, Amsterdam, Washington...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od stakla rade sve što možete zamisliti, a jednom prilikom čak su cijeli stan opremili zidovima i namještajem od stakla.

Krenuli su iz garaže, a danas njihovi proizvodi osvajaju svijet. Braća Daniel i Neven Kvesić od stakla rade sve što možete zamisliti, a jednom prilikom čak su cijeli stan opremili zidovima i namještajem od stakla.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Njihovi vitraji krase crkve diljem svijeta. Uvijek je radno u carstvu stakla obitelji Kvesić. Iako nitko nema odgovarajuću školu.

'Ja sam ekonomist, brat biolog, mama matematičar, a tata elektroničar', kazao je Daniel Kvesić.

'Uspjeh u životu nije određen samo državnom maturom ili upisom na određeni fakultet'

Zajedno su izgradili svjetski priznatu tvrtku. Posao vode braća Daniel i Neven, a o staklu ih je sve naučio djed. Kako kažu, sve je krenulo doslovno iz garaže.

'Malo po malo, 7 godina kasnije osvanula je hala s 20-ak ljudi, razvija se posao u pozitivnom smjeru i jedna stvar za drugom se veže', dodao je Daniel Kvesić.

Od stakla mogu napraviti što god kupac zamisli.

'Najčudnije što smo ikad radili, da smo radili jedan cijeli stan koji je bio od dekorativnog stakla. svi zidovi, sve obloge, sve lampe, vrata, 90 posto stvari u stanu je od stakla', rekao je Neven Kvesić.

'Radili smo katedralu Ivana Pavla Drugog u Krakowu, imamo nekoliko projekata u Rimu, i u Vatikanu, trenutno radimo za jedan španjolski projekt, za Guadalajaru, i radimo ponovno sakristiju Ivana Pavla Drugog u Americi, u Washingtonu', rekao je Daniel.

Osim što su zatrpani poslom, Daniel i Neven održavaju i radionice za mlade dizajnere.

'Nama su na početku pokazivali drugi kako se radi, tako da važno je dijeliti, pogotovo znanje, a važno je dijeliti i ovo prebogato iskustvo. Materijal ,staklo, vjeruj mi to je nevjerojatno što možeš napravit, samo je pristup njemu drugačiji', kazao je Daniel.

Pa su tako zbog drugačijeg pristupa ova braća, primjerice, ostaklila kompletnu zgradu amsterdamskog glavnog željezničkog kolodvora. Njihovu formulu uspjeha - malo tko ne bi poželio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene