Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Ispovijest mladića koji je uhićen nakon nereda na autocesti pa pušten: "To je bilo stvarno užasno. U kombiju su bila dva mladića, policajci su ih natukli kao životinje..."

Aktualno Galerija Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 1 Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 1 Foto: DNEVNIK.hr Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 2 Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 3 Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 3 Foto: DNEVNIK.hr Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 4 Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Uhićeni huligani - 1 Galerija 1/6 >>
U kaosu i divljanju dijela navijača Torcide, koji su prije 18 dana na A1 napali policajce, zatekla su se i četvorica mladića, koji su završili u istražnom zatvoru, prema svemu sudeći, ni krivi ni dužni. Tužiteljstvo je odbacilo kaznenu prijavu policije i pustilo ih na slobodu. Reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović donosi priču jednog od njih.

Bio je to prvi odlazak mladog navijača na utakmicu Hajduka. "Rekao sam u sebi, prva je, ali i zadnja", rekao je navijač Hajduka. Ima 21 godinu. Njih četvorica zatekli su se u koloni i neredima na autocesti nakon maksimirskog derbija pa završili u istražnom zatvoru. "Bio sam 17 dana u istražnom zatvoru, osjećam se zgroženo".

Kaznenu prijavu policije tužiteljstvo je odbacilo pa su pušteni na slobodu. "U Remetincu sam preživio strašenje policajaca koji su nam govorili da ćemo biti pet godina u zatvoru, lupanje pendrecima po vratima pa ta pusta strašenja". Premješten je u Bjelovar. Tamo je, kaže, bilo bolje. Opisuje i što se dogodilo te noći na autocesti. Nije nikog poznavao, tvrdi, osim svojih prijatelja iz vozila.

Pročitajte i ovo Navijači Hajduka - 1 NEGIRALI UMIJEŠANOST Tužiteljstvo predložilo puštanje na slobodu četvorice navijača Hajduka, kažu da se ne može potvrditi da su sudjelovali u neredima

Pročitajte i ovo Navijači, privođenje ODBIJENE ŽALBE Ništa od mjera opreza: Hajdukovi navijači do daljnjeg ostaju u pritvoru

"Mi kad smo prošli Lučko počeli su nas kombiji prestizati - to su bili naši članovi Torcide i odjednom se kolona zaustavila i počeli su baklje bacati." Iz automobila, kaže, nisu izlazili. Gledali su što se događa, snimali sve pa i ponašanje policajaca. Taj video im je poslužio kao dokaz da nisu bili blizu nereda.

"Gledali smo kako tuču ovaj kombi ispred nas, to je bilo stvarno užasno gledati. U tom kombiju su bila dva neka mladića, policajci su ih natukli kao životinje, svi su jaukali."

I oni su se, kaže, tresli od straha i čekali kad će doći red na njih.

"Policajac je došao, bubnuo nam po prozoru, izvukao nas iz auta i dok nas je vadio van tukao nas je pendrekom i kad nas je bacio na tlo pogodio nas još nogom u rebra", rekao je.

Ostavili su nas

Evo što misli o navijačima koji su divljali po autocesti. "Meni je više krivo što su oni pobjegli, a nas ostavili tamo da dobijemo po sebi, ni krivi ni dužni. Samo znam da nitko od nas nije huligan". A njima, u policiji u Jastrebarskom, uvjerava, nisu dali ni jesti ni piti, ni obavljati nuždu dva dana. "Ti dani su nam oduzeti skroz."

Nakon svega, osjeća tugu. "Gledajući kako naši roditelji doma plaču, znaju da su im djeca ni kriva ni dužna završila u zatvoru - ni nama nije bilo lako, a kamoli njima. I mi smo plakali u onim ćelijama", rekao je.

Preostaje mu samo tražiti naknadu za 17 dana istražnog zatvora.

"Može tražiti novčanu naknadu, to je nekakvih 350 kuna po danu i to je sve", rekao je Neven Gotal, njegov odvjetnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AKCIJA NA POLJUDU Policija objavila koliko je osoba privedeno i uhićeno na utakmici Hrvatske i Francuske

Vjeruje da ima još onih koji su se zatekli na krivom mjestu, zaglavljeni u koloni. "Kad je došla policija, teško da je policija taj čas mogla utvrditi tko je došao s mjesta nereda, a tko je stajao i gledao", dodao je Gotal.

U istražnom zatvoru još je 38 navijača. Neki čekaju odluku o žalbi, neki o produljenju istražnog zatvora. "U tom roku od mjesec dana, državno odvjetništvo mora podnijeti sudu prijedloge za produljenje istražnog zatvora. U odnosu na koje okrivljenike će oni ići i hoće li se dalje događati ovakve situacije, to sud ne može znati", poručila je Kornelija Kallay Blažeković sa Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Još se čeka što će u prikupljenim dokazima utvrditi tužiteljstvo, a što će pokazati unutarnja kontrola policije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene