Četvero Varaždinaca zajedno je nepravomoćno osuđeno na Županijskom sudu u Varaždinu na nešto više od devet godina zatvora za nanošenje teške tjelesne ozljede u pokušaju, a vezano uz incident povezan sa smrću profesora Gospodarske škole, 35-godišnjeg Nine Čengića u svibnju prošle godine.


Javnost je ostala zapanjena niskim kaznama, očekivalo se da budu teže, a glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu objasnio je razloge takve presude. 

"Državno odvjetništvo izmijenilo je prvotnu kvalifikaciju iz kaznenog djela teškog ubojstva u kazneno djelo teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom. Sud čak ni tu kvalifikaciju u ovoj nepravomoćnoj presudi nije prihvatio jer nije dokazano da je smrt nastupila zbog napada'', rekao je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Suđenje za ubojstvo profesora Nine Čengića Presuda četvorki iz Varaždina: Profesora prebili nasmrt jer ih je prijavio za kršenje mjera

Ilustracija Dvojica tinejdžera i mladić napali taksistu pa ga opljačkali: Prijeti im višegodišnja kazna zatvora

''Tijekom noći bila su tri pada profesora koji je u konačnici preminuo i ni za jedan od tih padova, kao ni za jedan od nasrtaja nije utvrđeno neprijeporno tijekom dokaznog postupka da su zaista oni doveli do smrtnog ishoda, odnosno nije moguće isključiti da i nešto ranije, poput možda intoksikacije, nije kumovalo tome da je cijela stvar u konačnici imala smrtni ishod'', kazao je Krešić dodavši da presuda još nije pravomoćna pa na nju treba očekivati žalbu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju