Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 85. godini

Preminula novinarka i saborska izvjestiteljica Jasenka Dudić

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Preminula je Jasenka Dudić, dugogodišnja novinarka HRT-a i saborska izvjestiteljica.

Dugogodišnja novinarka Hrvatskog radija i saborska izvjestiteljica Jasenka Dudić preminula je u Zagrebu. Cijeli svoj profesionalni rad vezala je uz Hrvatski radio, pratila je različita područja, među kojima i pravosuđe i hrvatsku Vladu, no široka javnost pamti je prije svega kao saborsku izvjestiteljicu.

U prvom desetljeću hrvatske samostalnosti, svojim je javljanjima iz Hrvatskog sabora, koji je tada bio središte političkog života, profesionalno i vjerno svjedočila o njegovim povijesnim odlukama.

Pročitajte i ovo Ilustracija vozi se usporeno Sudar više automobila na A1: U tunelu Sveti Marko bile kilometarske kolone

Visoku profesionalnost potvrdila je i izvještavajući javnost o izborima i izbornim procesima od 1990. godine, kroz njene izvještaje javnost se upoznavala sa temeljnim izbornim pojmovima i procesima. Svoja specifična znanja rado je dijelila sa mlađim kolegicama i kolegama, učeći ih pritom strpljivosti, nepristranosti, pristojnosti.

Kao što je profesionalni život posvetila Hrvatskom radiju, cijeli život Jasenke Dudić vezan je uz Zagreb u kojemu je rođena, školovala se i završila Pravni fakultet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene