Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AUGUSTOVA TREĆA SREĆA

Premijera na Zrinjevcu: Novi crtani film Profesor Baltazar oduševio male i velike

Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 11
Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 11 Tibor Marochini
Aktualno Galerija Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 9 Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 9 Foto: Tibor Marochini Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 11 Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 11 Foto: Tibor Marochini Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 3 Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 3 Foto: Tibor Marochini Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 4 Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 4 Foto: Tibor Marochini +9 Profesor Baltazar: Premijera novog crtanog filma \'\'Augustova treća sreća\'\' na Zrinjevcu - 7 Galerija 1/14 >>
Svečana premijera novog crtića o Profesoru Baltazaru u Glazbenom paviljonu na Trgu Nikole Šubića Zrinskog ove subote prošla je u oduševljenju malih i velikih.

Najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma, koji se emitirao od 1969. do 1978. godine, ponovo se vratio se u punom sjaju; uz zabavne radionice ''baltazarske medalje'' i vožnje u letećem stroju dočekali smo i svečanu premijeru novog crtanog filma Profesor Baltazar u čijoj je produkciji sudjelovao dio originalne ekipe.

Pročitajte i ovo Grafit na Zrinjevcu - 3 Policija provodi očevid Na Zrinjevcu osvanuo grafit podrške Palestincima: "Zaustavite genocid u Gazi, bojkotirajte Izrael" Slika nije dostupna Google Doodle čestita Ovako je GOOGLE čestitao rođendan autoru BALTAZARA!

Oni najuspješniji u izradi originalne medalje, osvojili su onu Hrvatskog novčarskog zavoda od niklene bronce. Medalja s likom Professora Balthazara, najpoznatijeg hrvatskog znanstvenika iz mašte, simbolom izvrsnosti i tolerancije, idealan je dar za početak školske/akademske godine.

Producentska kuća Ultra link, novu je priču suvremene tematike napravila u prepoznatljivom baltazarskom stilu. Na novoj sedmominutnoj epizodi ''Augustova treća sreća'' radio je Boris Kolar, originalni autor i redatelj, scenarist Dino Krpan, glavni animator Siniša Mataić, kompozitor Vjeran Šalamon te Krešimir Mikić kao narator.

''Bio sam obožavatelj Baltazara jer je u moje vrijeme to bio jedan od onih crtanih filmova u kojem nije bilo ubijanja, tučnjave, nasilja bilo kakvoga nego si imao jednoga simpatičnog čovječuljka koji je pomagao drugima. Tako da se sjećam onih epizoda Leteći Fabijan i ona meni najdraža o opernom pjevaču kojemu je pomogao koji zbog prevelike treme nikada nije mogao pjevati. Uvijek bi mu se ona košulja odvrtila u glavu. Ma bilo je sjajnih nastavaka.'', rekao nam je voditelj Frano Ridjan o hrvatskoj animiranoj seriji koja je nastala kao svojevrsni odgovor na nasilne američke filmove.

Frano je kao i ostali njegove generacije sa svojom djecom nestrpljivo čekali premijeru prije koje je bio kratki dokumentarni film o kultnom crtanom filmu. Nakon premijere bilo je još jedno prikazivanje za one koji su je možda propustili.

Za one koji nam se nisu uspjeli pridružiti na Zrinjevcu, ''Augustovu treću sreću'' mogu pogledati premijerno na Novoj TV u subotu 5. i nedjelju 6. listopada na Novoj TV u jutarnjem terminu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene