Premijer Andrej Plenković, ministar graditeljstva Predrag Štromar i državni tajnik Središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar posjetili su Hrvatsku Kostajnicu gdje su uručili sedam ključeva ljudima koji su prije godinu dana ostali bez kuća u golemim odronima zemlje.


Podsjetimo, deset obitelji od ožujka prošle godine privremeno je stanovalo, što kod rodbine što po privremenim smještajima. Država je ipak vrlo brzo održala obećanje i osigurala im nove kuće.

Vezani članci Ekskluzivne snimke poplavljenih područja iz zraka (Screenshot: Dnevnik.hr) Ekskluzivne snimke: Pogledajte kako izgledaju poplavljena područja snimljena iz zraka Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Sami i zaboravljeni: Voda im prodire u dvorišta, sami pune vreće s pijeskom, a dežurnih službi i box-barijera nema

Ljilji Marjanović ne smeta što kuća nije nova: "Mislim da je kuća kvalitetna", kaže gospođa koja je u odronima ostala bez svega.

Premijer Plenković napominje kako se radi o ispravnom i prije svega, ljudskom potezu.

"Mislim da je za četveročlanu obitelj kuća primjerena, a i sve su kvadrature veće od onih koje su uništene za vrijeme aktivnosti klizišta", istaknuo je premijer.

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Nadzorna kamera snimila dječaka kako ispod ulične svjetiljke piše domaću zadaću, razlog će vam slomiti srce