Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi domovi

Premijer uručio ključeve novih kuća stradalima u lanjskom odronu u Hrvatskoj Kostajnici

Premijer Andrej Plenković, ministar graditeljstva Predrag Štromar i državni tajnik Središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar posjetili su Hrvatsku Kostajnicu gdje su uručili sedam ključeva ljudima koji su prije godinu dana ostali bez kuća u golemim odronima zemlje.

Podsjetimo, deset obitelji od ožujka prošle godine privremeno je stanovalo, što kod rodbine što po privremenim smještajima. Država je ipak vrlo brzo održala obećanje i osigurala im nove kuće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Autoput uz Dravu Romsko naselje sravnjeno sa zemljom dok su obitelji bile raseljene zbog poplave, policija pokrenula istragu Munje iznad Hrvatske Kostajnice grmljavinsko nevrijeme zahvatilo zemlju VIDEO Pogledajte spektakularne munje iznad Hrvatske Kostajnice: "Bilo je strašno. U sekundi je krenuo vjetar poput tornada"

Ljilji Marjanović ne smeta što kuća nije nova: "Mislim da je kuća kvalitetna", kaže gospođa koja je u odronima ostala bez svega.

Premijer Plenković napominje kako se radi o ispravnom i prije svega, ljudskom potezu.

"Mislim da je za četveročlanu obitelj kuća primjerena, a i sve su kvadrature veće od onih koje su uništene za vrijeme aktivnosti klizišta", istaknuo je premijer.

 Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
  Aktualno Nadzorna kamera snimila dječaka kako ispod ulične svjetiljke piše domaću zadaću, razlog će vam slomiti srce Víctor Martín Angulo Córdoba (Foto: Screenshot/policija) Víctor Martín Angulo Córdoba (Foto: Screenshot/policija) Foto: Screenshot/policija +0 Víctor Martín Angulo Córdoba (Foto: Screenshot/policija) Svijet Nadzorna kamera snimila dječaka kako ispod ulične svjetiljke piše domaću zadaću, razlog će vam slomiti srce 1/2 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene