Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klizište u Hrvatskoj Kostajnici

Tri mjeseca nakon katastrofe žive u kolibi uz polje: "Srce me boli jer ne mogu do svog, jer ne mogu raditi"

Refika i Meho Hamzagić (Foto: Dnevnik.hr)
Refika i Meho Hamzagić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kad će se pronaći trajno rješenje za ljude iz Hrvatske Kostajnice? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kad će se pronaći trajno rješenje za ljude iz Hrvatske Kostajnice? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kad će se pronaći trajno rješenje za ljude iz Hrvatske Kostajnice? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kad će se pronaći trajno rješenje za ljude iz Hrvatske Kostajnice? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Refika i Meho Hamzagić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Prošla su tri mjeseca otkako je klizište u Hrvatskoj Kostajnici uništilo kuće 15 osoba koje trajni smještaj još nisu dobile.

Kuća Hamzagićevih još uvijek stoji, no u nju se ne mogu vratiti. Dobili su privremeni stan u Petrinji, ali ne mogu zamisliti život bez svojeg polja.

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 1 Aktivirano prije mjesec dana Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem Slika nije dostupna Zaboravljen gradić Banovine Potres otvorio nova klizišta u Kostajnici. Stanovnici naviknuti na nedaće kažu: ''Dobro smo, držimo se zubima za vjetar''

"Gledam kako ljudi rade u vrtovima, a ja sjedim na balkonu. Srce me boli jer ne mogu do svog, jer ne mogu raditi", rekla je Refika Hamzagić.

Pa su uz polje izgradili skromnu i funkcionalnu kolibu. Rad u polju pomaže im da prebrode tragediju. Dok od države još uvijek čekaju trajno rješenje, i dalje im pomaže Crveni križ.

"Nezamislivo nam je da ih barem jednom do dva puta tjedno ne posjetimo. Postali su naše obitelji i shvaćamo da smo im zaista potrebni", rekla je Maja Böhm iz Crvenog križa.

Obitelj Jakšić trenutačno živi u kući koju im je na korištenje dao poznanik.

"Ako mi ne mogu dati pristojnu kućicu, neka mi daju pristojnu naknadu, pa ću je sama sebi kupiti", rekla je Marija Jakšić.

Iz Kostajnice odlazi sve više ljudi. Bilo bi šteta, kažu, da i oni, u svojim zlatnim godinama, moraju otići.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene