Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velik posao

Premijer otkrio što nas čeka na predsjedanju Vijećem Europske unije, govorio i o novom proračunu Unije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Plenković otkrio je što nas čeka na predsjedanju Vijećem Europske unije.

Prvog radnog dana u godini premijer Andrej Plenković osvrnuo se na velik posao koji je pred Hrvatskom - predsjedanje Vijećem Europske unije.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Poseban je izazov što predsjedanje preuzimamo s novom komisijom i parlamentom. Već na samom početku dočekat će nas teška tema Brexit. Zahtjevno će biti i pregovaranje o novom proračunu Unije. Dio razvijenijih članica želi smanjiti davanja, što bi značilo manje novca iz fondova za one manje razvijene članice.

"Vodimo računa da smo najmlađa članica. Imali smo najmanje vremena da ulovimo korak s onima koji su najrazvijeniji. Stoga ćemo jasno isticati što je nama u idućih sedam godina bitno. Ja stalno govorim, tek kad se konzumira ovih idućih sedam godina proračuna plus one dvije-tri godine za apsorpciju sredstava iz tada već bivše financijske perspektive, oko 2030. podvući ćemo crtu", rekao je Plenković.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene