Premijer će danas sudjelovati na sastanku Kina+17.


Premijer Andrej Plenković putem videoveze danas sudjeluje na sastanku Kina+17. Sastanak počinje od 9 sati.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković komentirao stanje s bankama u Europi i bi li uhitio Putina da dođe u Hrvatsku Premijer Plenković na sjednici Vlade Plenković o inflaciji: "Rast plaća pratio je rast cijena, očuvana je kupovna moć kućanstva"

Premijer je u svom govoru podsjetio da je posljednji put uživo ovaj sastanak održan u Dubrovniku. Kazao je da je pandemija doprinijela tome da se ubrzaju promjene.

''Moramo prihvatiti ovu promjenu jer je to prilika da bolje vodimo digitalnu tranziciju. Pandemija je pokazala važnost dobrog vođenja i multilateralne suradnje'', rekao je Plenković.

''Kina+17 je jedinstvena inicijativa koja gradi mostove između Europe i Azije, komplimentirajući tako naš trud u Europskoj uniji. Uvjeren sam da nam naša suradnja nudi privilegirani okvir za napredan i brz oporavak Europe i Kine u narednom periodu. Zato smo otvoreni za zajednički rad na post-pandemijskom oporavku naših društava i ekonomija'', kazao je.

Premijer je dodao i da se Hrvatska zalaže za suradnju za što veća ulaganja i balansiranu razmjenu s naglaskom na infrastrukturu, znanost, inovaciju, turizam te mala i srednje velika poduzeća.

''Pelješki most je primjer konkretnog projekta na kakve se Hrvatska želi fokusirati'', poručio je.

Spomenuo je i pomoć u medicinskoj opremi koju je Kina donirala Hrvatskoj, a otkrio je i da će Hrvatska i Slovenija sklopiti dogovor s Kinom kako bi se osnovao 17+1 sportski centar. Tako će Hrvatska postati sjedište ljetnih sportova, a Slovenija zimskih.

Kina+17 je suradnja Kine i 17 država srednje i jugoistočne Europe. Postavlja se pitanje i hoće li Kina na ovom skupu iskoristiti priliku da ponudi svoje cjepivo Sinophram.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju