Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov

Nekima neugodno što imaju, a drugima jer nemaju: Tjedan iza nas obilježile su smjene, imenovanja i - brojanje kvadrata

U tjednu za nama nekima je bilo neugodno što imaju, a nekima – što nemaju.

Koronavirus galopira – preskače i europske granice. Svijet je i dalje u strahu od zaraze, niču karantene, otkazuju se letovi iz Kine, evakuiraju stranci, vlada pomama za zaštitnim maskama i traži odgovor na globalnu zdravstvenu prijetnju. Da nesretni koronavirus nije banuo na vrata, možda bi Milan Kujundžić sačuvao fotelju u Vladi.

"Zahtijeva puni fokus ministra na te teme. Ministar Kujundžić je bio fokusiran na pojašnjavanje određenih tema koje nemaju nikakve veze niti s resorom zdravstva niti s onim što on radi", rekao je premijer Andrej Plenković. Umjesto na posao, Kujundžić se fokusirao na svoje nekretnine i brojanje kvadrata.

Pročitajte i ovo Jerko Trogrlić Komentator Dnevnika Nove TV Stručnjak za odnose s javnošću o odlasku Kujundžića: "Plenković je to napravio brzo, poput skidanja flastera"

Pročitajte i ovo Damir Krstičević o krivo prijavljenoj imovini - 3 Razgovarao za Dnevnik Nove TV Krstičević o aferi s imovinskom karticom: "Ne da mi je neugodno, nego se jako loše osjećam. Razmišljam što mi je ovo trebalo"

Ispraćen je prozivkama za loš rad i s naramkom problema u sustavu, ali i pričom da je smjeni kumovao pokušaj nabave PET/CT uređaja zbog kojih je zaratio s Medikolom. Njegov nasljednik Vili Beroš dobio je prolaz i već se bacio na posao. "Ako ne pokrenem inicijativu i razgovor i eventualno se iznjedri zakon o plaćama liječnika, budite sigurni da ću priznati neuspjeh i odstupiti", poručio je novi ministar zdravstva.

A ne odstupa Damir Krstičević, ali ekspresno prepravlja propuh u imovinskoj kartici u kojoj je prepolovio vrijednost vikendice u Žaboriću. Andrej Plenković javno ga brani i zasad čuva leđa.

"Pitanje je samo tko je sljedeći'', pitao se ovog tjedna SDP-ov saborski zastupnik Saša Đujić. Ili kako je nezaposlena supruga zagrebačkog gradonačelnika, kćeri kupila stan u centru glavnog grada i otkud joj 720.000 u gotovini, koliko je isplaćeno poduzetniku i gradskom suradniku Željku Šelediću.

No, teško da će itko nadmašiti HDZ-ovca Krešimira Žunića koji se javno posramio – što nema dovoljno, pa je sam sebi pomogao i sa sinom od APN-a, u kojem je bio v.d. direktor, kupio POS-ov stan u Zadru. Onaj u Zagrebu iznajmljuje Lovri Kuščeviću. I taman kad se skućio – Žunića smijenilo.

A u tjednu za nama – i HDZ je živnuo. U jeku su pripreme za nove političke obračune. "Moramo vratit dite materi", poručio je Milijan Brkić. Kruži i plakat kojim Tomislav Karamarko najavljuje predizborni skup i povratak u stranačku arenu.

Ostale aktualnosti u tjednu iza nas pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene