Ministar obrane Damir Krstičević za Dnevnik Nove TV komentirao je aferu s nekretninama nakon što je otkriveno kako je u svojoj imovinskoj kartici unio duplo manju vrijednost kuće u Žaboriću kraj Šibenika.


Ministar obrane je u svojoj imovinskoj kartici unio umanjenu vrijednost kuće u Žaboriću kraj Šibenika, s obzirom na to koliko je plaćena. U kartici je kuća u vlasništvu njegove supruge procijenjena na nešto više od 80 tisuća eura, a prema kupoprodajnom ugovoru kupljena je za 160 tisuća eura.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Krstičević je dio HDZ-ova tima, računam na njega na izborima" Dario Juričan Dario Juričan o aferi bivšeg ministra: "Dajte Krstičeviću cijelu Ilicu, spojite mu sve stanove"

Krstičević također nije naveo točnu kvadraturu jer je upisao da vikendica ima površinu od 120 četvornih metara, no iz katastarskih podataka i zemljišnih knjiga proizlazi da se radi o 302 četvorna metra kuće i okućnice, što je 182 kvadrata više od upisanog.  Jučer je elektronskim putem podnio povjerenstvu novu imovinsku karticu, no potom ju je povukao jer mora još nešto ispraviti.

Cijeli razgovor s ministrom pogledajte u nastavku:

Ministre, jeste li napokon ispunili imovinsku karticu? Jeste li sad u nju upisali sve što posjedujete?

Ja sam odmah 2015. godine, kad sam izabran u Hrvatski sabor, popunio imovinsku karticu i upisao sam sve ono šta ja imam. Znači Žaborić sam ja upisao. Za mene kuća stara 30-40 godina, ja sam tako procijenio, procijenio sam u tom trenutku, to je to.

Sutra, u perspektivi, ako je budem prodao, koliko ću ja moći dobiti za tu kuću, 85, 100, 120, 160, ili iznad toga, ja to ne znam.

Sami ste procijenili? Da vrijedi pola od onoga iznosa za kojeg ste je kupili zapravo?

Tako je, sam sam procijenio u tom trenutku.

Zašto dorada? Je li se što u vašoj imovinskoj kartici promijenilo od 2015.?

Pa dorada oko ovih stvari, da nije, gledajući da ima i okućnice, da je to tih 302 kvadrata, da nije vikendica nego da je kuća s okućnicom, to su te tehničke stvari da bi doradili. Što se tiče neke druge imovine, nove imovine nemam.

Da, nisam upisao čamac! Gliser. Pet metara, s 0,6, s 2,60. Od 2003. godine. Evo, baš precizno idemo i to upisati.

Ajmo prije svega ovo raščistiti, i meni je u interesu ovo raščistiti, u čistu situaciju idemo, sve je otvoreno, je li Žaborić otvoren, i sve ostalo što imam, jasno da će naštetiti jer se radi što se radi.

A što se to radi?

A evo vidite, otvaraju se priče.

Je li mislite da Vam netko podmeće možda?

Ma nije sada stvar podmetanja, sada se stvara oko Žaborića, oko mojih 182 kvadarata okućnice stvara se...

Što se stvara?

Ili oko te tržišne vrijednosti, približne tržišne vrijednosti, ovaj, što je referentna točka?

Dobro mislite li vi da ste pogriješili?

Pa je, kažem tehnička je pogreška i to je to. Ja nisam oštetio državu, ja nisam prevario državu, ja sam sve državi platio.

Znači za sve ono što sam stekao platio sam porez, sada u tom tehničkom dijelu sam pogriješio. Zato ću i tehnički to ispraviti i to je to.

Do kada?

Pa evo to ću danas napraviti, sutra ću ujutro to predati i to je to.

Je li Vam ipak malo neugodno?

Ne da mi je neugodno, nego se jako loše osjećam. Jako se loše osjećam. Ok, ljudi rade svoj posao. Ali vjerujte mi, na ovaj način, uz ovaj dio biti ministar, sutra u perspektivi nekoj, ja kažem da će itekako razmisliti, razmislit će puno puta, vjerujte mi da i ja razmišljam puno puta: pa što mi je trebalo?

Bio sam u vojsci, nakon toga sam otišao u privatni sektor, što mi je trebao ovaj povratak u politiku i da se čovjek bavi politikom. A ovaj, pitam sebe dnevno, vrijedi li ovo? Jel ovo vrijedi da čovjek angažirano od jutra do sutra ima odgovornost, veliku, želi nešto stvoriti, nešto dati, iskustva kojeg imam, ali dobro, hvala Bogu, ići ćemo dalje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr