Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Kada Bandića nema, kolo u metropoli vode - štakori

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijeli tjedan - južina ne popušta. Kiša je donijela nove poplave. Izlile su se rijeke. Glavobolju ne zadaje samo ćudljivo vrijeme, već i loša prognoza Europske komisije.

To što smo nam je gospodarstvo na europskom dnu i među najgorima, Vladu Zorana Milanovića - kao da se ne tiče.  'Vrlo često u prognozama griješe, to znate,' konstatirao je premijer.

Čekaju nas, međutim, novi rezovi i odricanja.
'Visoki javni dug i visoki deficiti za ovako malu ekonomiju koja nema snažnu industriju su jedno veliko upozorenje...', istaknuo je Boris Lalovac, ministar financija.

Investicije izostaju, ali se o Hrvatskoj već govori kao o 'maloj Norveškoj'. Naftni giganti žele u Jadranu iskapati naftu i plin. No, na zaradu od 'crnog zlata', još će se pričekati. Ne čudi da su financije u problemima, zna li se da su milijuni kuna 'bačeni u vjetar' u brojnim državnim tvrtkama i ministarstvima. Revizija je pronašla - ne i kaznila niz nepravilnosti!

Kritike za rastrošnost nisu zasmetale ministru okoliša Mihaela Zmajlovića. Selidbu u luksuzni neboder brani uštedom. Ima i potporu premijera. Novca u jednom drugom slučaju, opet nije bilo. Da bi se za asistente u nastavi djece s poteškoćama, ipak ekspresno pronašao. Država traži da u problemu pomognu gradovi i županije.

Tjedan je, bez sumnje, politički. 'Zaiskrilo' je među pravašima. Ruža Tomašić napušta stranku HSP Ante Starčević, koju je osnovala, a odnos u koaliciji stavlja na kušnju. Dok HDZ zbog predsjedničke kandidatkinje, na Ružinu potporu još računa - Kolinda Grabar Kitarović se kaje. Lagala je o svom statusu u NATO-u.
'Priznajem, pogriješila sam, nisam to iskomunicirala kako je trebalo do kraja', pokorno je priznala Kolinda Grabar Kitarović, predsjedsjednička kandidatkinja (HDZ).

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

'Populizam joj jednostavno dobro ne stoji'

U tjednu na izmaku, otišla je čak u 2000. godinu. Generalima, koje je tada umirovio Stjepan Mesić, nudi rehabilitaciju. Na putu do Pantovčaka, računat će na svaki glas. Još da štima oko stvarnog broja punoljetnih birača u Hrvatskoj. Jer podaci se razlikuju, ovisno koju od službenih institucija se pita. Arsen Bauk, ministar uprave (SDP), tvrdi da ih je negdje 4 milijuna i 527 tisuća. Građanska inicijativa "U ime obitelji" i Željka Markić tvrde da ih je manje od 3,5 milijuna.
'Mrtvi koje je ministar Bauk izbacivao iz popisa su uskrsnuli, imamo SDP-ove duhove birače', kaže Markić.

I treći tjedan prosvjeda branitelja, prolazi bez dogovora. Jedan od njih štrajka glađu. Ponavljaju stav da se u novom zakonu izjednačava žrtvu i agresora.
Vojislavu Šešelju Haag je, zbog teške bolesti, odobrio privremenu slobodu. Srbija iščekuje povratak ratnog zločinca koji prijeti da se dolazi osvetiti. U Vukovaru, koji se priprema za tužnu obljetnicu, s pravom su ogorčeni.

Milan Bandić jedini nije pušten da se uz jamčevinu brani sa slobode. No, zagrebački gradonačelnik ipak je kratko napustio Remetinec. S premijerom se sreo u sudnici, jer ga je oklevetao da je korumpiran. Bandić je tužio javnu televiziju, koja je te riječi prenijela.
A kada gradonačelnika nema, kolo u metropoli vode - štakori. Debelo je zapelo s deratizacijom pa se broj glodavaca namnožio. Usred bijela dana, nisu pobjegli ni pred našim kamerama.

'Ako si tražila muškarca s dobrim stanjem na računu, moram ti priznati - Isus je otplatio sve moje dugove'.
'Jesi li za ljubavni trokut - ti, ja i Isus?'
Ovako to izgleda kada se mladi katolici udvaraju na zabavan način. Šaljivi video uradak, postao je hit na internetu. Njihov recept za zaljubljivanje mnoge je iznenadio, ali i nasmijao. No, mladićima se mora priznati - originalna ideja.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene