Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ministrica se "proslavila"

Pregled tjedna Ivane Petrović: Županu Tomaševiću će se suditi po službenoj dužnosti. Samo da ne bude sinkope

Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Pregled tjedna (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/6 >>
Događaje u proteklom tjednu analizirala je i komentirala Ivana Petrović.

Eto došli smo i do problematizacije udvaranja, spontanog čina ljudske prirode, ali i prirode drugih živih bića, ponekad nespretnog, ponekad sa sretnim, a ponekad sa lošim završetkom.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Petrović najvažnji događaji Pregled tjedna Ivane Petrović: "Pred izbore smo uvedeni na sam rub ustavne krize" Pregled tjedna Ivane Petrović Pregled tjedna Ivane Petrović Uspjeh kampanje cijepljenja neće ovisiti o medijima nego o jasnoj komunikaciji struke, Stožera i Vlade

Udvaranje je još jedna od rijetkih situacija koju orvelovska kontrola naših života nije bila oskrnavila i zatvorila u kapsulu novog vala ispiranja mozga. Pa su se Francuskinje pobunile.

Mnoge od njih, među kojima i filmska diva Catherine Deneuve, smatraju da se pretjeralo u optuživanju muškaraca za seksualno zlostavljanje te da ono -a sve potaknuto holivudskim skandalima - vodi k novom puritanizmu.

U duhu tog novog brainwashinga, glumice su na dodjeli filmskih nagrada bile u crnom. S tim da su s tom crninom jako zakasnile. Jer u Hollywoodu je oduvijek bilo seksualnih skandala, i zlostavljanja što hetero što homo, o tome su ovisili angažmani karijere i Oskari, samo se u starije doba nije o tome toliko govorilo u realnom vremenu, niti je tehnologija bila tako brza i svima dostupna.

Uglavnom, orvelizmu nad prirodnim i nježnim činom udvaranja, pogoduje šutnja o nasilju i broju nasilnika koji ostaju u sivoj zoni. I to zlostavljača, a bogme i zlostavljačica svake vrste.

U nas je slučaj supruge požeškog župana izrodio političku a tek potom društvenu aferu umjesto obratno. Obratno stoga što je Tomaševića odmah trebalo isključit iz HDZ-a i zaštititi gospođu Maru, a ne čekat mjesecima.

I tako je Tomašević s optužnicom za batinanje supruge odlučio ostat župan. Njegovi birači mu nisu rekli ''halo čovječe tražit ćemo nove izbore za župana''. A nas gorko nasmije ta patetika kad posrnulo članstvo izjavi kako ne želi bit teret svojoj ljubljenoj stranci.

Nakon cijelog tog raspleta gospođa Tomašević, uglavnom nezaštićena, je sudu izjavila kako više nije zainteresirana za kazneni progon svoga muža.

Tko zna što ta žena proživljava i kakve možda pritiske trpi u šerifatu u kojem joj je muž već u nekoliko mandata župan i čemu je sve možda izvrgnuta. ''Tako vam je to u braku'', izjavila je o obratu u slučaju ministrica Murganić. Još se jednom "proslavila".

Ministrica očito ne vlada usklađenošću misli i govora, kao ni svojim Ministarstvom jer upada iz gafa u gaf. Sud će, unatoč odluci supruge, po službenoj dužnosti suditi županu Tomaševiću. To se po zakonu ne može izbjeći. Samo da ne bude sinkope.

Cijeli pregled tjedna Ivane Petrović pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene