Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEDNA VOJSKA, A NAS DVOJE

Jedan sprida, drugi sazad: Milanović i Banožić ovoga puta nadmašili sami sebe, pogledajte što su sad smislili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska je jedna, a njih su dvojica. Jedan je vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, a drugi ministar obrane. Jedno se od njih očekuje, a sasvim drugo rade.

Predsjednik države Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić već se mjesecima vješto izbjegavaju na svim frontovima. Oštra se artiljerija u oba slučaja koristi samo na press-konferencijama.

Tako će biti i danas na dvostrukom ispraćaju 38. hrvatskog kontingenta u NATO-ovu operaciju KFOR u Republiku Kosovo. Da, dvostrukom. Na pozornicu najprije stupa Banožić, koji će vojnike ispratiti u 12 sati. Milanović nastupa u 14 sati, kada će u istoj vojarni ispratiti isti kontingent.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović NOVA RUNDA VIDEO Milanoviću (opet) pobjegla psovka: ''Dobro došao u boj! Poginut ćeš, je**ga, tako blesav kakav jesi..."

Pročitajte i ovo Mario Banožić - 1 ekskluzivni razgovor Hoće li se pomiriti s predsjednikom i što je s Uskokovim istragama? Ministar Banožić otkriva za Dnevnik Nove TV

Da stvar bude još bolja, u pozivu medijima navedene su dvije različite adrese - na dva različita ulaza u istu vojarnu. Jedan "sprida", drugi "sazad", baš kako se jedan prema drugom ponašaju već mjesecima.

"Dva brda" tako će se još jednom uspješno izbjeći, a javnosti dati povod da uživa u još jednoj komediji ili tragediji. Možda bi i bilo smiješno da se radi o kakvom cirkusu. Ali ne radi se o cirkusu. Radi se prvom čovjeku Hrvatske vojske i o ministru obrane.

Razapnite šator - naplatite ulaznice

Bezobzirno dobacivanje i "čašćenje" s jednog na drugo brdo mjesecima puni medije i zabavlja javnost.

"Politički beskućnik", "Mali HDZ-ovac sa skrbnikom", "Junior ministar", "Zlostavljač vojske", "Neznalica" i "Sitni politički žicar" samo su neke od dosjetki kojima je Milanović častio Banožića.

Nije izostao ni odgovor druge strane. "To je čovjek bez karaktera", "Treba smanjiti taštinu i ego", "Uličnim govorom vrijeđa i omalovažava", "To je ta udbaška škola", uzvratio je Banožić u nekoliko navrata Milanoviću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OTKAZANA DODJELA ČINOVA Iz Ureda predsjednika oštro o Banožiću: "Ovakav ministrov nerad i bezobrazluk potvrđuje da nije dostojan biti ministar obrane"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "cirkuski klaun" Banožić uzvratio Milanoviću: "Patološki laže, bolje mu je da prestane zloupotrebljavati vojsku za vlastite potrebe"

Nebrojene prozivke, pozivanje na ostavke i utamničenje, pozivanje DORH-a, sramoćenje vojske i države. U samo nekoliko riječi može se sažeti njihov odnos. Odnos koji bi savršeno poslužio kao podloga za scenarij "Letećeg cirkusa Montyja Pythona".

U mjesecima kada inflacija obara rekorde možemo ponuditi jedan dobar način kvalitetne zarade. Ustvari, ne trebamo. To je već ranije učinio jedan hrvatski komičar, pa ćemo ga citirati: "Razapnite šator iznad države i naplaćujte ulaznice."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene